Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Akkajaur - hundsök, spårning och renkött till kokekaffet.

Akkajaur/Norrbotten en höstig och karg helg som bestod av hundsökning och spårning för bliviande jakthunden Niilo, Hans Nordström ledde verksamhten.

Långt från asfalt och miltals med grusväg kom vi fram till området i närheten av Moskosel.

 Akkajaur ett område där björn nyligen observerats i området, dags för Hunden att göra sina första sök och spårningar.

Jack -Russeln Niilo 1,5 år siktar på en karriär i skogen där träning krävs innan, spåra söka, å en vacker dag jaga.

Fullt ös i skogen, Hans tar täten efter Niilo som ökar igång takten mot djupaste skogen

Utforskning av området en och annan fågel flyger runt ovanför och Niilo bestämmer sig för att utforska något som rörde sig i vattnet.

 Upp och ner och överallt, att springa var inget problem

Moment två i koppel efter stigar och vägar

Efter några timmars promenad med olika former av sökning och spårning var det dags för lunch.

En glad hund fick äntligen chansen att vila sig en stund efter några hektiska timmar i skog och mark.

Korv, fläsk och potatis fick bli dagens lunch.

EN stark kaffe gör susen till efterrätt, istället för kakor funkar torkat renkött utmärkt!

Renkött i kaffet ger en lite kokt och fantastisk smak.

           

Efter lunchen fortsatte jakten på träningen i skogen, vem vet en vacker dag kanske Niilo gör sig vassare än någonsin i skog och mark

Efter ytterligare några timmars träning var det bara att tänka på refrängen och bege sig hemmåt från den djupa härliga skogen.

Ut i skog och mark! Jaga, fiska träna eller drick en kaffe.! //Perran

 

Inlagt 2012-10-07 18:59 | Läst 2568 ggr. | Permalink

"Jag är inte någon vän av jakt precis men kan förstå känslan av att vara ute i naturen och som i ditt fall träna en unghund. Träffade själv på en jägare utan bössa idag som också tränade sin hund. Fina bilder som sammanfattar din dag på ett bra sätt. Sten"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jaktsverige kan vara skatta sig lyckligt att ha en fotograf som du. Idel bra bilder, med kreativa kamerapositioner, skärpedjupskontroll etc. Torkat renkött i kaffet? Det får jag allt prova på nån fjälltur =)
Svar från Per Lundström 2012-10-08 14:01
Hej Björn! Tack för dina ord! Ja, det går att lägga renköttet en stund i det varma kaffet, ett gammalt trix för ännu en smakupplevelse, fast är givetvis en smaksak, tycker att det smakar fantastiskt på det viset! Ha det !Mvh/Per
Har nyss ätit men blev ändå hungrig av bilden på stekpannan.
Jag är inte någon vän av jakt precis men kan förstå känslan av att vara ute i naturen och som i ditt fall träna en unghund. Träffade själv på en jägare utan bössa idag som också tränade sin hund. Fina bilder som sammanfattar din dag på ett bra sätt.
Sten
Svar från Per Lundström 2012-10-08 14:18
Hej Sten! Ja det är himla roligt med jaktträning tycker jag, men jag är alltid nöjd av att bara få vara ute i naturen, och extra rogivande är att dokumentera de olika aktiviteterna! Kul att du gillade detta, vem vet snart kanske hunden Niilo är fullfjädrad jakthund ute i skogen:) Ha det bra! Mvh/Per
En njutning att se och läsa, med innovativa kompositioner och stort engagemang. Du kan förmedla känsla och atmosfär på ett unikt sätt. Allt från doften av kaffe, smaken av torkat renkött och hundens iver och lycka över att få jobba med husse. Mycket proffsigt!
Hälsningar Lena
Svar från Per Lundström 2012-10-08 14:03
Hej Lena! Tusen tack för dom orden, det uppskattas! Det blir verkligen ett enormt engagemang kring fotandet och vad som händer, en hund är ju alltid lite extra roligt att följa under dess arbete i skogen samt det övriga som hör där till, verkligen kul att du gillade detta, ha en fortsatt bra dag Lena! Mvh/Per