Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Stekt lax på murrikka

Gårdagens lunch blev lagad av kocken David Andersson som stekte på lax och sparris på murrikkan, denna var av gasolmodell vilket kan ge lite mer kontrollerade former av värmen då det annars lätt kan bli aningens överstekt men med denna gasoldrivna murrikka gav ett mycket gott resultat av den stekta laxen.

Lax med sås, citron, sparris och sockeräter serverat på en vit tallrik ute i det fria..

//Perran

Inlagt 2014-05-18 16:27 | Läst 3639 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Muurikka gör något lite extra med maten!
Svar från Per Lundström 2014-05-23 07:24
Hej Ingvar! Ja det slår sällan fel med att laga mat över öppen eld på murrikka, man får bara vara lite extra vaksam så man inte bränner maten - det kan ju gå fort ibland!:) ha dt gott!//Perran
Wow så gott det ser ut. Jag har just kommit hem från en kanottur då det lagades kolbullar och en del annat gott över öppen eld. Värmen blir lite ojämn emellanåt. Inser finessen med denna pryl. Gillar också bilden av gasolaggregatet, riktigt läckert.
Hälsningar Lena
Svar från Per Lundström 2014-05-23 07:26
Hejsan Lena! Ja precis med murrikkan över elden kan det ju som sagt bli ojäm fördelning av värmen men det är ju så fantastiskt med detta redskap över elden för maten! Men det var heller inte dumt med gasolvarianten men den är inte lika "naturlig" som det riktiga sättet över elden, kolbullar lät intressant ska kika in det! Ha en underbar helg Lena!//Perran
Nu blir jag ju jättehungrig! Fösta läser jag om Lena Holms kolbullar och så läser jag ditt smaskiga inlägg. Det ser verkligen gott ut :-) Mvh Elisabeth
Svar från Per Lundström 2014-05-23 07:27
Hej Elisabeth! Ja det kan vara farligt att titta på mat ibland, och det är ju så gott att laga och framför allt äta maten ute! Kul att du tittade in! Ha det gott!//Perran