Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket
Stekt lax på murrikka
Gårdagens lunch blev lagad av kocken David Andersson som stekte på lax och sparris på murrikkan, denna var av gasolmodell vilket kan ge lite mer kontrollerade former av värmen då det annars lätt kan bli aningens överstekt men med denna gasoldrivna murrikka gav ett mycket gott resultat av den stekta laxen.
Lax med sås, citron, sparris och sockeräter serverat på en vit tallrik ute i det fria..
//Perran
Inlagt 2014-05-18 16:27 |
Läst 4144 ggr. |
Permalink






Hej Ingvar! Ja det slår sällan fel med att laga mat över öppen eld på murrikka, man får bara vara lite extra vaksam så man inte bränner maten - det kan ju gå fort ibland!:) ha dt gott!//Perran
Hälsningar Lena
Hejsan Lena! Ja precis med murrikkan över elden kan det ju som sagt bli ojäm fördelning av värmen men det är ju så fantastiskt med detta redskap över elden för maten! Men det var heller inte dumt med gasolvarianten men den är inte lika "naturlig" som det riktiga sättet över elden, kolbullar lät intressant ska kika in det! Ha en underbar helg Lena!//Perran
Hej Elisabeth! Ja det kan vara farligt att titta på mat ibland, och det är ju så gott att laga och framför allt äta maten ute! Kul att du tittade in! Ha det gott!//Perran