Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Den oändliga resan

Jag hittade den här gamla delen från ett träd vid havet, man kan säga att det var ett strandfynd. Den låg på klipporna och jag tänkte lite på resan den gjort för att hamna där, hade den kommit långt ifrån eller bara funnits i närheten och hur såg den ut i yngre år. Svaret fick jag såklart inte men att hela livet är en resa är solklart, jag tror faktiskt att den där delen från trädet haft en spännande resa och den har nog rest vidare nu. Personligen tycker jag om den här bilden mycket, i min omgivning tror jag ofta att mina motiv uppfattas som svåra. 

Inlagt 2022-07-19 15:35 | Läst 466 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag gillar den. Det är ett motivval jag själv skulle ha kunnat valt. Jag tror att vad som räknas som ett svårt motiv beror på vilka referensramar en eventuell betraktare har. Det gäller inom foto som konst och även musik och litteratur. Det som är fullständigt normal för en person, kan bryta fullständigt med en annan persons begreppsvärld. Allt handlar om vana och öppenhet att vilja försöka ta till sig andra uttryck än de invanda.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2022-07-20 09:08
Tack för din kommentar Jörgen, kul att du gillar bilden. Jag tror att många som tittar på ett fotografi har inte riktigt kunskapen över att titta på en bild, det ska liksom bara "svepas" förbi sen blir det inte mer oavsett om det är på ett galleri eller webben.
När jag rör mig i naturen eller egentligen var som helst ser jag ofta något som skapar känslor eller framkallar associationer till minnen etc. Även nya tankar om hur och varför.

Numer är tankarna och associationerna för mig nästan viktigare än bilden. Försöker mer och mer få ned dem på pränt för att kunna gå tillbaka

Så.... jag känner igen mig
Svar från mojje 2022-07-20 09:09
Tack Lars-Gunnar, intressant att läsa din kommentar.
Det var en väldigt bra fundering, som med människor. Texten är nödvändig, den lyfter bilden högre. Och svåra motiv? Somliga skulle nog uppfatta det som plågsamt att se på fåglar en timme, så smaken är som baken.
Svar från mojje 2022-07-21 13:38
Tack så mycket Stefan, kul att läsa din kommentar.