Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Vanligt rep

Den här typen av rep, blått och ganska plastigt material upplever jag som ganska vanlig. Jag ser varianten ganska ofta då speciellt intill havet, vid båtar och ibland har jag även sett att det finns i andra färger som till exempel grönt. Ett rep är alltid bra att ha, jag köpte ett för lite sedan dock av en annan sort.

Inlagt 2022-08-09 12:48 | Läst 1234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Stilleben från kusten!

Vanligt rep men lite ovanligt fäste, det ser ut att vara ett förnicklat lådhandtag av äldre modell nu utan förnickling. Hoppas det och infästningen håller för sitt ändamål.
Svar från mojje 2022-08-09 21:38
Tack för din kommentar Måns, ja ibland kan man undra hur dom konstruerar saker det känns som att man tager vad man haver och ibland fungerar även det bra.
Här har du fotograferat det vanliga, det är få som gör det, man kan lyfta fram vanliga objekt så folk ser dem i ett nytt ljus. Just rep av nylon är väldigt bra tills solen brutit ned dem efter bara ett par år, då de kan brista abrupt vid ett ryck. Stål och trä som också är på bilden, är betydligt pålitligare över tiden.
Svar från mojje 2022-08-09 21:38
Ja inget håller för evigt inte ens ett rep, tack för din kommentar Stefan.
Fick en rep association....

Hade under flera år ett långt rep liggandes till hands i bilen. Använde det främst de gånger jag behövde ta mig ned till älven vad vackra Brattfallet i Värmland. Vill ju inte åka kana ned i älven med stativ och kamera

Samt även på andra ställen där man kanske inte behöver hjälp ned men väl upp

Undrar varför de vackraste bilderna behöver tas där det är som jävligast?

Har glömt hur nyttigt det var. Tack! Ska gå upp på vinden och hämta det igen
Svar från mojje 2022-08-10 09:26
Tack för din kommentar Lars-Gunnar, det där med att bilderna ska tas där det är som jävligast är nog lockelsen att ta sig dit där "alla" inte riktigt "når". Med ett rep "når" man lite längre kan man säga.