Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Larvigt glad

Igår på eftermiddagen när värmen var som högst fick det helt enkelt bli att åka och bada. Sen efter en stund fortsatte jag att leta efter makaonlarven som jag fotograferade häromkvällen och den hittade jag ungefär på samma ställe. Jag letade vidare inom ett större område och hittade faktiskt totalt sex stycken larver, det gjorde mig väldigt glad. Det är ju ganska svårt att få till några "annorlunda" bilder på dom men i detta fall valde jag att göra en dubbelexponering, då tog jag en bild på hur blomman/växten ser ut som den livnär sig på ser ut och sen en bild på larven.

Inlagt 2022-07-22 10:05 | Läst 773 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Spännande att du har funnit så många larver. Då får vi hoppas att du också får chansen att fota de färdiga fjärilarna när det blir dags.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2022-07-22 15:59
Tack Jörgen, absolut spännande och roligt. Jag tror dock inte att det blir några fjärilar av dom i år, tror det tar till nästa år innan dom är utvecklade till fjäril.
Jättefin bild på en jättefin larv. Kan bli jättefin bild på fjäril också.
/Ulla
Svar från mojje 2022-07-22 16:00
Tacks så mycket Ulla, vi får se om det blir några fjärilar.
Fin dubbelexponering. Ska bli spännande att följa dessa larver 😊
Svar från mojje 2022-07-22 16:02
Tack Peter, ja vi får se dom ska väl förpuppas i nästa stadie. Så som jag läst på så lär det inte bli några fjärilar av dom i år.
pdahlen 2022-07-23 09:03
Då förstår jag att det är svårt att följa dem. Undrar var de övervintrar, de kan väl knappast sitta ute i en buske.
Man ska unna sig att bli larvigt glad, det hade jag också blivit över att finna de larverna. Fräckt med dubbelexponeringen, har jag aldrig gjort medvetet.