En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 212. Dags att vakna upp och ta ställning!

Jag använder aldrig bloggen som ett politiskt redskap eller agiterar för någon sak. Men jag tycker att vi som hävdar att vi ser och avbildar, fotograferar, också har en skyldighet att faktiskt göra det. Se alltså.

Det finns en massa korkskallar både inom och utom våra gränser som har fått för sig att flaggviftande och egenskapen att ”vara svensk” skulle göra dom till förmer än andra. Att dom bara genom att vara födda i det här landet har större rätt till det än andra. Dom har så fel!

Historielöshet och bristande kunskap tycks vara det utmärkande för dessa så kallade nationella. De låtsas att de älskar flaggan och folket - vissa alltså - men i själva verket saknar de förmågan till både empati och kärlek.

Det här är en fotoblogg, javisst, men det innebär väl inte att man inte får tycka till om eländet som dessa intelligensbefriade individer sprider. Fotografera deras fejs och publicera dom på nätet vettja!

Dessa figurer som ska tillåtas besöka våra skolor. Som ska få prata med våra barn och barnbarn. Vad tänker dom säga? Att det är lögn att 1,1 miljoner människor utrotades bara i Auschwitz? Att det aldrig hänt? Gud bevare oss alla!

Jag vill inte låta ondsinta och trångsynta nationalister att ta över våra gator och torg, skolor och sjukhus. Det är dags för alla som tycker likadant stå upp och ta avstånd. Käfta emot och skit i att ett visst parti ökar i opinionsundersökningarna. Det är trots allt i riktiga val allt avgörs och det valet är vårt.

Nu har jag har sagt vad jag tycker och vill bara tillägga att vi som på ett eller annat vis kallar oss gatufotografer, som rör oss ute i verkligheten och som försöker avbilda och i viss mån påverka den, också är en del av det som händer i samhället vi lever i. Och att vi har ett ansvar för det. 

Inlagt 2015-09-08 09:29 | Läst 1950 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Äntligen någon på fotosidan som tar ställning. Det har jag väntat på.

Jag håller med 110%
Håller helt med dig Göran, beklämmande med all brist på empati som många spyr ur sig.
-affe
Välskriven och jag håller fullständigt med dig Göran.
När jag inte brukar blanda mig i politiska och religiösa frågor här på FS - är på grund av min brist på ordförråd Så jag saknar detaljerne och nyanser i språket.
Vi ser denna brist på empati i många av de så kallade upplysta och välstyrda länder - även i Danmark. Helt nyligen, igår och idag, där flyktingar kommer att inte vil söka asyl här men kommer/vil fortsätta til Sverige.
Jag skäms och vi är många som gör.
Hälsningar från Erik / DK
Bra Göran, håller helt med dig.
/Krister
Fotograf eller inte, alla har ett ansvar. De som anser att "svenskar" är något förmer borde släktforska och göra en DNA test, då får de se varifrån de egentligen kommer.
Bra Göran!
Bra, bra, bra!
Tycker det är helt ok att ryta till. Även på en fotosida. Vi får inte låda rädslan styra.
Mycket bra skrivet, ja vi är allt för många som inte törs säga vad vi har för tankar. Hoppas att dina ord sprids på
många andra sidor också.
Roger..
Instämmer till fullo. Det är viktigt att vi gör vår röst hörd för att bekämpa dumhet och intolerans, och vi gör det i olika medier. Detta är en väl så bra plats.
Hälsningar//GöranR
Håller till 100% med om det du skriver!