Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Copyright!?

Produkter
(logga in för att koppla)

nalu

Medlem
Hej alla glada fotografer!!

Här kommer den oändliga frågan än en gång...
Hur kan jag skydda mina bilder bäst på nätet?

Min hemsida är nästan klar, och mina bilder är snart redo att läggas upp...MEN! Nu finns det ju det problemet med copyright...

Ska jag vattenstämpla mina bilder (och ändå behålla kvaliten med hög upplösning) eller ska jag ha en mindre upplösning så att om bilden kopieras,kan den inte användas i något större format?

Väldigt tacksam för svar och idéer! =)

Ha de gott!

-- Katarina
 
om du inte vill att det ska gå att spara ner dina bilder så finns det bara en lösning - inte lägga ut dem på nätet.


om du tycker att det skulle vara jättejobbigt om dina bilder på dina kompisar hamnar på deras myspacesidor så kanske det kan hjälpa med hård komprimering, minimal storlek och ett stort blaffigt vattenmärke.


Annars gör du dem mellanstora (500 pixlar eller mindre?) och lägger på ett tydligt vattenmärke med adress till din sajt och så kan du se bilden som en gratisbanner för din sida om nån lägger den nån annanstans.
 
TAck för ditt svar, Att ha med adressen i vattenmärket är ju en bra idé också...
 
Senast ändrad:
Det ska gå att lägga en transparent gif-fil över sina jpg-bilder, om man då högerklickar och väljer spara så är det gif-filen som sparas. Har dock inte en aning om hur man gör, men säg gärna till om ni vet.

/Ameli
 
Man använder jpg bilden som bakgrunds bild och gif som normal bild ovanpå.

Dock behövs bara en skärmdump för att kopiera bilden.
 
mammeli skrev:
Det ska gå att lägga en transparent gif-fil över sina jpg-bilder, om man då högerklickar och väljer spara så är det gif-filen som sparas. Har dock inte en aning om hur man gör, men säg gärna till om ni vet.

/Ameli
Källkod:
<div id="imagediv" style="height:500px;
 width:500px; 
background-image:url(mapp/mapp/bilden.jpg);">
<img src="nothing.gif" alt="image" width="500" 
height="500" />
</div>

Den transparanta gif-bilden heter då "nothing.gif" och den riktiga bilden hittar vi med sökvägen mapp/mapp/bilden.jpg. Detta skyddar ju såklart inte mot skärmdumpar. Problemet med den här koden är att alla riktiga bilder måste vara 500px*500px(eller vad man ändrar till) För att inte bli anpassade till en inkorrekt storlek. För att skydda även det skulle man med PHP kunna plocka fram bildens storlek (read_exif_data()) och sedan anpassa storleken på diven och img-taggen med detsamma.

Här var iallafall en simpel kod för att förklara funktionen:)

/Michael
 
Bäst är väl kanske ändå att göra en flash eftersom man då inte kan spåra bildfilen i sig utan måste i så fall göra en skärmdump. Annars kan man bara "spara" sidan, eller kika lite snabbt i källkoden för att se adressen till den specifika bilden.. Kikade just på det här på FS och de verkar ju ha löst det rätt bra, men som sagt så går källfilen för bildfilen alltid att ta fram..
 
Senast ändrad:
ANNONS