FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När det mediokra tar över


Snapshot i gåsmarker. Mietois. 24.3.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 83/365.

Det är sällan som jag har tagit en endaste bild under en dag; idag blev det en sådan dag. Just denna, när jag satt och lyssna de på flockar med grågäss och flyttande tofsvipor.

Det var inte ens menat att bli en bild, kollade bara exponeringen (använder M till 99,9 %) för eventuella bilder. Sen bidde det inte mera och jag måste skynda hem för att åka till Kotka, nära gränsen till Ryssland, dit jag kom i kvällsmörkret med mina fotokursdeltagare.

Hade tänkt ta några bilder här i stan i skymning, men det var mörkt när vi kom fram och väl inne på hotellrummet efter många timmar i bil, känns det inte alltför lockande att dra ut på stan.

Låt det mediokra ta över; något man får bjuda på när det inte finns tid för att ta något bättre - och det mediokra är ju oftast vår vardagsverklighet. Varje dag är ju inte en jubeldag.

Inlagt 2017-03-24 21:21 | Läst 1695 ggr. | Permalink
Naturen och verkligheten är aldrig någonsin medioker. Det finns skönhet, ensamhet, jordlukt och rymd i din bild!/ Björn T
En fin svartvit bild. Det är många nya ljud varje dag. Hörde idag min första bofink, lite sent kan jag tro.
Sten
Hej Håkan. Jeg elsker det middelmådige (mediokra). Sådanne billeder indholder mange gange noget mere væsentligt end så mange andre.
Gillar de grå nuancer i dette.
Med fotohilsen fra Erik i Roskilde/DK.