FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Njutsamt utan kamera


Utsikt från frukostbordet 25.2.2017 kl. 07. Hirvensalo, Åbo. Foto: Håkan Eklund. Nr 115/365.

Eftersom jag tog dagens bild redan i morse (ovan) tog jag mig lyxen att göra en skymningsvandring i naturen endast med kikare. Det har jag nog inte gjort på år och dag ...

Och det kändes bara så befriande. Kunde helt fokusera på fåglar och att bara ta in syn- och ljudintryck utan att behöva söka motiv. Tog dock några bilder med mobilen (!!) att skicka till barnen via WhatsApp.

Snön från i morse hade förstås smält, solen höll på att gå ned, och ljudlandskapet från sjungande fåglar, spelande enkelbeckasiner och kakafonin från fågelviken var som en lisa för själen.

Hade länge sällskap av min första stenskvätta för i år, en hane som sprang framför mig på vägen. När jag stannade, stannade fågeln. Sen fortsatte vi 100-tals meter.

Inlagt 2017-04-25 20:53 | Läst 1327 ggr. | Permalink
Jag skall faktiskt erkänna att jag aldrig går ut utan kamera, varken på vardagar eller helger, det har blivit en vana att alltid ha med en kamera.
Dessutom blir jag nästan alltid besviken på kvalitén när jag tar bilder med min egen mobil (iPhone 6), jag har ibland tagit bilder mad barnens Samsung S7 och de är bättre, men fortfarande inte tillräckligt bra.
Svar från Håkan Eklund 2017-04-26 09:45
Låter bekant; men i bilen hade jag två kameror och tre-fyra objektiv som fick ligga kvar ...
- hawk