FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

My hideaway


I lugnet. Pandrosbacken, Kimo 26.9.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 269/365.

Efter en hel dag ute i naturen känns det skönt med brasa och stearinljus i ett fritidshus utan el och andra bekvämligheter.

Skall tillbringa kvällen med ryska oligarker i Ben Mezrichs bok "Once Upon a Time in Russia. The Rise of the Oligarchs". Det är viktigt att ha en koll på vad som händer i grannlandet ...

Inlagt 2017-09-26 21:21 | Läst 3146 ggr. | Permalink
Ser stämningsfullt ut! Men det digitala är svårt att vara utan.. helt och hållet!
Hälsn!
Svar från Håkan Eklund 2017-09-27 07:54
Ja, detta med att komma in på internet (via mobilen) gör att man ändå kan vara uppdaterad. Vi har aldrig haft ex. radio i stugan, vill "stänga ut" all rapportering från verkligheten.

Minns när vi hade gäster dagen efter massakern i Norge för många år sen, vi såg att något tyngde de som kom - och först då fick vi veta vad som hänt (Breivik ...).
- hawk
Mysigt! Och med ett rejält och rustikt arbetsbord!/ Björn T
Svar från Håkan Eklund 2017-09-27 07:58
Det är egentligen ett matbord som har en historia, liksom stolarna. De är av mahogany från Fiji, från en plantering (inte en naturlig art där) som skulle avverkas (markägarna = fijianerna, ville plantera ingefära ....). Jag och mina skogselever skötte avverkningen, första i sitt slag på Fijiöarna. I medeltal 1 m3 virke per träd som var långa och fina. Det var här när jag var 1/2 m från att bli dödad av ett träd, men det är en annan historia.
- hawk
Ser mysigt ut, men du har tydligen kontakt med yttervärlden! Med vänlig hälsning, LO
Svar från Håkan Eklund 2017-09-28 22:16
Som sagt, rätt nytt - men samtidigt ganska skönt. Att varje morgon läsa om trumpen på New York Times, t.ex. :-)
- hawk