FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ett oväntat möte


Nyfiken grävlingsunge. Kimoskogarna 30.6.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr 181/365.

Gjorde en tre timmars vandring i mina österbottniska hemmamarker. Hittade tre utflugna törskatungar, höll på att trampa på en huggorm, hörde järpe som jag inte hört på länge i dessa marker, satt en kvart och studerade en rödräv som sökte ätbart på en nyslåttad äng och med räven i kikaren såg jag plötsligt vingfladder och upptäckte en blå kärrhök hona som var ute i samma ärende.

Men toppnoteringen var mötet med tre halvvuxna grävlingar i en tät granskog. Jag vet inte om de inte sett en människa tidigare? eller om de helt enkelt inte såg mig som något hot (det hade de helt rätt i ...)?

Två av dem kom rakt emot mig och stannade först på 2 meters avstånd, kanske var det närmare, jag hade 400 mm på kameran och de kom snabbt alldeles för nära (tog min bästa bild med telefonen ...). Det var svårt att fotografera i den täta blåbärsvegetationen, och i det svåra ljuset - bilden ovan var den enda jag fick.

Men - nu vet jag var jag skall rigga upp fotogömslet ...

Inlagt 2018-06-30 21:02 | Läst 3214 ggr. | Permalink
Vilket mysigt möte. Jag njuter av din berättelse.
Hälsningar Lena
Det där var en spännande historia - o fin bild blev det, jag har varit med om att dom rusade framför bilen på små skogsvägar, det är dom möten jag haft, hälsn, LO
Vilken fin berättelse i "litet" och naturlig format! Och rådjur är så naturliga att fota i sov som grävlingar, jättefin bild!/ Björn T
Mycket fin bild! Grävlingar har väldigt dålig syn har jag förstått, går huvudsakligen på lukt. Kanske inte upptäckte dig förrän det började osa fotograf ;-)
Fin bild och trevlig läsning!

MvH
Johnny