Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Dagens paparazzo

Idag var det Nobeldagen. Detta brukar innebära en sak: celebrities. Det är med andra ord bra tillfälle att ge sig ut och fotografera så jag tog med mig värstingtelet idag när jag gick till jobbet. Undertecknad jobbar nära Konserthuset så jag tänkte att jag skulle kunna plåta några högdjur i samband med prisceremonin som äger rum i sagda konserthus. Kan meddela att jakten gick över förväntan. Men det var inte utan att det skedde på lite avvägar. 

Vid fyratiden tog jag mig en promenad mot Hötorget för att stärka luftrören. Får dock lite onda aningar. På Kungsgatan står en buss parkerad med ovanstående budskap. Gästerna har redan gått in! Jag har kommit för sent! 

Hötorget är avspärrat. Från snöyran för några dagar sedan syns inte ett spår. På torget står de svarta limousinerna uppställda. Mycket högvilt därinne. 

En och annan avdankad diplomat slinker in lite sent. Annars står alla nu och väntar på kungen. 

Publiken var dock vid gott mod.  En japansk turist poserar glatt. 

Nu börjar det hända saker. Plötsligt - kungens limousin rullar in! Men vad är det här? Bilen är tom! Kungen har klivit av innan och slunkit in i Konserthuset via någon hemlig ingång. Säpo har lyckats lura alla! 

Lägg för övrigt märke till den urcoola bilskylten. Snacka om statement! 

Ni förstår säkert att jag var ganska missnöjd med dagen ur ett fotomässigt perspektiv när jag gick hem. Jag travar i slasket och svänger in på Skeppsbron. Jag går djupt nere på den när plötsligt blåljus och sirener hörs dundra fram längs Skeppsbroleden. Jag vänder mig om - och vad skådar mitt norra öga? Kungens limousin! Jag drar blixtsnabbt och hinner få iväg några skott..

Här ser man dem! Kungen är på väg att slinka in på Slottet en stund för att värma inför festen. I mittensätet Madde och Carl Philips omisskännliga profil. I baksätet syns kungens nuna och även drottningens diadem skymtar fram. Vem är det i framsätet? Det måste vara Chris. 

Visst ser man att det är drottningen! Som synes slutade dan lyckligt i och med att man fick sina bilder. Visserligen genom tur.  - Eller rättare: en bra paparazzo ska ha tur. Det handlar om att öva upp det där sjätte sinnet som gör att man instinktivt vet var kändisarna kommer att dyka upp. En bra paparazzo ska vara som en måltjuv, lite av en fotografins Gert Müller. 

/Slut. 

Inlagt 2012-12-10 23:24 | Läst 7100 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vad kul med ditt inlägg!! Och det blev ju bra till sist då... De två sista bilderna va ju hot stuff!!
Det andra va trevligt att se och läsa... Heja Sverige och Nobelfestligheterna!! //Peter :)
Svar från Iwa 2012-12-11 05:51
Hej Peter, tack! Hoppas att vintervädret fortsätter.
Per
Vilket roligt och annorlunda inlägg! =)
Ha en fin dag!
Svar från Iwa 2012-12-11 19:53
Hej Helene, tack! Ha en fin dag också du!
/Per
Chris skulle väl inte komma, så jag gissar på att det är Säpo i framsättet. Måste vara en dröm att köra en gammal Daimler i snöslasket. Vore en kul bil om de körde fast.

Jag gillar Göran Hägglunds bild: https://twitter.com/goranhagglund/status/278193758376435712/photo/1
Svar från Iwa 2012-12-11 19:54
Visste inte att Hägglund hade denna talang!
/Per
Kanske man ska testa den där genren nån gång. Men som sag - gräsligt mycke tur måste man väl ha. - Nilserik
Svar från Iwa 2012-12-11 19:57
Det är väl lite grann som att plåta fåglar. Tur och tålamod. Genren har dåligt rykte men den är faktiskt ganska rolig!
/Per