Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ÄNGSNÄVA

***

Ängsnävan växer ju vild men just det här ståndet är planterat. Egentligen är jag inte hundra på att det är just ängsnäva, men eftersom det är blå blommor borde det vara just det. På lappen som följde med står det geranium och det är ju det vi kallar näveväxter på svenska. Knopparna är mest fascinerande även om den blå färgen då inte framgår.

*

*

*

*

***

Inlagt 2017-07-11 22:55 | Läst 1694 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Väldigt vacker blå färg på denna blomma! De här bilderna hade inte varit lika roliga i svartvitt.. Kanske dom tål lite kyla också, brukar väl vara så med blommor som har lite 'ludd'..
Hälsn!
En så underbart blå färg, sällsynt vacker. Aldrig sett denna näva, de brukar vara lila eller röda. Kan de ändra färg efter jordPh som en del andra blommor?
Men en sommaräng är bland det vackraste som finns, att stå och beundra den, eller lägga sig ner och se blommor och alla småkryp av otrolig artrikedom.
En del blommor är vackrast som knopp, en del som blomma, andra som fröställning om vintern.
Och alla "håren" - kan de känna av vind, rörelse eller kemiska substanser?
Vacker blomma som påminner om mina Flocknävor men jag är inte säker med tanke på den ludna knoppen. Du kan jämföra med min bild här: https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/lite-blandade-sommarblommor.htm
Ha det gott/Stig