Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KVISMAREN I FREDAGS

***

Här ett gäng bilder från i fredags uppe vid Kvismaren, min riktigt njutningsfulla dag däruppe. Det är mer landskap och känslobilder än fågelbilder även om det är gott om fåglar på bilderna. Fåglarna på mark och vatten är på för stora avstånd för mig och min utrustning och jag är inte så bra på att få skärpa på dom i luften heller så inga close-ups. Men jag är helnöjd precis som det blev, håll till godo!

*

Fälten på väg ut mot våtmarkerna, dikeskanterna verkar bäst

*

Gott om änder och annat på dom öppna vattenytorna

*

Och väldigt gott om gäss på de våta ängarna, korna uppträngda i ett hörn

*

Närkontakt fåglar och betande kor

*

 

Hela eftermiddagen avlöste den ena molformationen vackrare än den andra varandra

*

Och visst fanns det tranor

*

Tranmanövrar

*

Mera himmelsljus och moln

*

Liksom blänk över vattenytor

*

Jag blir alldeles varm när jag ser himlarna

*

Och allt fler tranor i luften

*

Stora plogar på väg att formeras

*

Ibland lite färre på håll

*

Men vackrast av allt är ljuset

*

Två tranor avtecknar sig mot molnkanten

*

Och ljuset finns ju här också.....

*

....liksom här

*

.... och här

*

Gäss i mer neutralt ljus

*

Mera gäss

*

Och ännu fler

*

Mot ljuset och friheten

*

Himmel och landskap

*

Himmel och landskap

*

***

Postat 2017-09-18 00:41 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

MINST LIKA VIKTIGT.....

***

.....som fåglarna är landskapet däruppe vid Kvismaren. Rymden och ljuset ger min själ lugn och skapar i frihet i mitt hjärta. Bilden är sammanlagd av två bilder i LR, tagna från ett av fågeltornen. Känslan och detaljerna går bara fram vid förstoring.

*

*

***

Postat 2017-09-17 00:53 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

KVISMAREN IDAG

***

Sällan har jag njutit så intensivt som idag uppe vid Kvismaren. Ett helt fantastiskt landskap knappt en timme från Finspång och just nu mängder av tranor och gäss, en och annan havsörn och änder förstås. Och under två timmar från Söderbärke och Ludvika. Rekommenderas! Underbart, växlande väder med sol, moln, regn och regnbåge. Jag åkte före ett och var inte hemma förrän efter nio, helt suverän dag.

*

*

*

*

Det kommer mer från dagen men jag behöver mer tid att sortera och bildbehandla. Jag höll emot så mycket som jag orkade så det slutade straxt under 1000 bilder. Hade jag inte hållt emot vet man aldrig hur det slutat......:-) Natti!

***

Postat 2017-09-15 23:41 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

FINSPÅNG IGEN - OCH OM ATT UTNYTTJA EN BLOGG

***

Gårdagens lite kritiska Finspångsblogg fick många läsare, många kommentarer (på FB framförallt) och en del diskussioner. I rättvisans namn var jag rätt noga med att först tala om vad mycket fint vi har här - det mesta faktiskt. Men det känns viktigt att också påtala det som inte är så bra, det som är urdåligt för att tala klartext och vad är bättre än att göra det i en blogg men både bild och text? 

*

Kanske nå´n på FS tycker att sånt där passar väl inte på en fotoblogg, där är ju bilderna huvudsaken och inte lokala landsortsdiskussioner. Inte för att nå´n kritiserat men ändå.... Nåväl, jag tycker precis tvärt om. En levande bloggportal tycker jag inte bara ska handla om kameror och teknik, genomtänkta och förmenta prisbilder in spe, jag tycker den ska spegla vardagen och verkligheten också, lokalt och storstadsmässigt. Och det gör den ju också, även om vissa inslag dominerar.  Allra roligast vore det ju om det kom in ett stort gäng ungdomar, vi pensionärer verkar ledsamt nog vara i övervikt

*

Och eftersom mycket jag bloggar om har lokal anknytning drar jag mig inte för att dela mina FS-bloggar i lämpliga FB-grupper. Det beteendet förklarade jag för vår danske vän Erik i en kommentar till hans kommentar så här

"Hej Erik, som jag berättat tidigare använder jag FS-bloggen med olika utgångspunkter. För det mesta är naturligtvis FS-läsarna den primära målgruppen men inte alltid. Även när FS-läsarna är primär målgrupp delar jag gärna bloggarna i en Ludvika-grupp eller en Finspångsgrupp på FB när innehållet har koppling dit. Det gör det roligare och det blir naturligvis fler inklick på bloggen. I och för sig är det inte antalet läsare eller inklick som är det viktiga men beskriver jag Finspångs gamla vackra historiska byggnader känns det självklart och stimulerande att dela den bloggen på en Finspångsida på FB. Den här bloggen har däremot inte FS-läsare som primär målgrupp utan det är just Finspångsborna. Jag tycker FS-bloggen är ett alldeles utmärkt verktyg för att ta upp aktuella, lokala frågor, där det är lätt att kombinera bild och text och ge det en rimlig design, för att sen genom delning i Finspångsgruppen på FB ge det stor lokal spridning. Den här bloggen har redan över 1500 läsare och har åstadkommit en hel del kommentarer och diskussion på FB. Så istället för att sen gå vidare till en lokalavis går jag direkt till Finspångsgruppen på FB och får diskussionen jag vill ha direkt :-) Hälsningar och tack för dina synpunkter Erik!/ Björn T "

Just nu har den fö drygt 2200 läsare

*

Men till sist åter till Finspång igen. Det här är den tredje sidan av Finspång - den där det nya är på väg. Här har nu dom gamla byggnaderna med gamla brandstationen och polishuset rivits och markarbetena för landstingets nya vårdcentrum är i full gång, ett halvmiljardprojekt. Och det ligger mitt i centrala Finspång och kommer naturligtvis ha stor betydelse för hur centrumbilden kommer se ut om några år. Skulle dessutom till sist Amastens centrumprojekt bli verklighet tror jag Finspång om tio år kommer att ha ett helt nytt ansikte för besökanden! Dom två panoramabilderna nedan är var och en sammansatt av tre helt vanliga bilder med A7:an - det tar typ 10 sekunder med LR:s sammanfogningsfunktion. Upplösningen blir en helt annan än om jag skulle använt panoreringsfunktionen i kameran och håller bra för uppförstoring!

*

*

***

Postat 2017-09-13 22:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 207 Nästa