Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

I I SITT RÄTTA ELEMENT

***

I är ju inte så sugen på att vara med i mina bloggar. Men ibland så....... Här i sitt rätta element, vattnet. Med benäget tillstånd!

*

*

***

Postat 2017-07-22 23:35 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

FOLK OCH FÄ PÅ BÄRKEMÖLJAN

***

Kärt barn har många namn - hambomöljan, bärkemöljan, Söderbärkemöljan. Vad mölja egentligen betyder vet jag inte men säger jag hambo, gammeldans och marknad förstår ni ungefär. För många år sen var det två dagar med gammeldans och marknad som de viktigaste inslagen. Nu är det en vanlig marknadsdag, näst sista lördagen i juli. Och dom senaste tre åren har jag varit där nå'n timme och fotat och min känsla är tyvärr att omfattningen fortsätter minska, både vad gäller människor och stånd. Som vanligt fokuserar jag på människorna, folket. Några fän såg jag inte till.

*

*

*

*

*

*

*

*

Jag lägger nästan inga regler på mig själv i bloggarna, men jag brukar inte blanda svv och färg i samma blogg, jag tycker det ena förtar effekten av det andra, åt båda håll. Ändå få sista bilden här vara svartvit. Antagligen bara för att jag aldrig gjorde nå´t riktigt tonårsuppror när jag var ung, nu gör jag det här i stället :-)

*

Ha det gott i sommaren, idag var det nog nästan 25 C!

***

Postat 2017-07-22 21:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

LOKSTALLET SMEDJEBACKEN

***

I början av juli öppnade årets utställning i Lokstallet nere vid hamnen i Smedjebacken. Utställningen är betitlad Smedjebacken och järnet - en lång historia.  Jag var där en av de första dagarna och hittade en hel del intressant.  Till att börja med är lokalen trevlig, det gamla lokstallet nere vid hamnen. Så stor är den nu inte och det är ett begränsat antal föremål som visas men ändå intressant. Historien om Smedjebacken och järnet visas framförallt via utställningsskärmar med informerande text och bilder av Smedjebackskonstnären Johan Ahlbäck, den delen återkommer jag till senare.

*

Av föremålen är det det gamla ångloket , tillverkat av  i Berlin 1914, som jag tycker är roligast att se. Under drygt 40 år, 1932 - 1973, användes det av Smedjebackens Valsverk och en klassiskt elegant mässingskylt talar om vem som var tillverkare. Det är ett riktigt fint gammalt lok, det klart minsta, riktiga ånglok jag sett. Tvåaxligt. Vore jag inte ingenjör i botten skulle jag säga att det är gulligt.

*

*

*

*

En del detaljer är kul, strålkastaren tycks ha en lampa av samma typ som i gamla takkronor - alltså en oljelampa. Varken el, halogen eller bi-xenon alltså......

*

En kolvagn och en trampdressin får också komma med i min utställningskavalkad

*

*

***

Postat 2017-07-15 22:54 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

SÅ HAR RÖRELSEVAKTEN REAGERAT

***

*

*

***

Postat 2017-07-12 23:05 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

RÄTT VAD DET ÄR NÄR DET REGNAR KOMMER DET EN SKUR

***

Nåja, vi har haft riktigt bra väder i Korsheden hela sommaren hittills. Inte så  varmt kanske men soligt och fint, idag har det blivit två dopp hittills. Simturerna är väl inte så långa, knappt hundra meter skulle jag tro, men det är väldigt skönt att komma i.

*

Häromdagen, i lördags, var jag ner till Finspång en vända för att klippa gräs, betala räkningar och göra lite annan nytta, och då regnade det i stort sett hela vägen. Inget kraftigt regn men ett ihållande duggregn. Just när jag passerade Hjälmaresund kom dock precis som rubriken säger en riktig skur därute i viken. Kameran låg som vanligt bredvid så jag tog några bilder på känn, som vanligt utan att titta vare sig i sökare eller på skärm, med standardzoomen på 24 mm fungerar det bra för det mesta. Gråvädret gör att bilden känns naturlig i svv och som vanligt har jag använt Silver Efex-modulen, tillsammans med LR förstås.

*

***

Postat 2017-07-11 14:43 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 153 Nästa