Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

AUGUSTI

***

Kvällarna mörknar allt tidigare och också vattnen blir mörkare - det är augusti. Dom flesta av sommargästerna i Korsheden har återvänt till städer och jobb, det är märkbart tystare och vi är allt oftare ensamma vid badet i Bartjärn. När jag handlade i ICA-affären inne i Söderbärke i eftermiddags var det ingen trängsel - under högsommarveckorna var affären alltid full, precis som parkeringsplatserna utanför. På altanen svärmade flygmyrorna i eftermiddags, också ett sensommartecken, liksom att mjölken är i det närmaste överblommad.

*

Visst kan jag känna vemodet glimta till ibland, vemod att sommaren redan går mot sitt slut. Samtidigt känns det skönt, fullbordan finns nånstans där framme.  Och nu när promenader är möjliga, i varje fall vissa dagar, kan jag fortfarande vandra utefter Saxevägen. Och fortfarande står jag gärna nere vid träbron, Spången, och tittar ömsom ut mot Barken, ömsom in mot våtmarken. Rördrommen hör jag inte längre, kanske har den dragit vidare, möjligen är den bara tyst, men jag är glad över att både ha hört den och sett den. Ibland tittar jag rakt ner i vattnet, det finns motiv också där......

Förstora! 

Från träbron mellan Saxenäsvägen och Nohrstedtsvägen

*

***

Inlagt 2019-08-05 22:35 | Läst 2553 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra tittat och tur att kameran var med!
Svar från Khalad 2019-08-06 19:26
Tack Måns!
Fin bild och tänkvärda ord. Snart dags att påbörja vardagen igen och se fram emot höst, vinter och vår innan nästa sommar.
Svar från Khalad 2019-08-06 19:26
Bugar och tackar Mikael!
En bild jag gillar. Fin komposition och exponering. Upplever nog lite tystnad även när jag ser din bild. Tycker året går fort när man följer naturens gång. Det ena avlöser det andra, precis som alla de andra åren. Våren med sina första blommor, fåglarnas häckning, höstens färger, bär och svamptider. Sen kan man sätta sig ner en stund och se på bilder som din här ovan och kanske fundera över var tiden tog vägen. Snart börjar det om. Förhoppningsvis blir det nya bilder.
Sten
Svar från Khalad 2019-08-06 19:59
Tack för trevlig kommentar Sten! Tiden (och åren) går fort, tycker det var alldeles nyss vi hälsade våren välkommen här på FS. Men det är fortfarande skönt, idag har I och jag badat två gånger :-)
Ja naturen går snart mot vila, medan människan lämnar den, efter ett kort andetag och med återvunnen kraft, stressa vidare mot nya urbana utmaningar och på sin eviga jakt mot lycka och förgänglighet...
Fin bild...
😊
Svar från Khalad 2019-08-06 20:00
Precis, det blir så tydligt med den eviga jakten så här efter några års pensionering! Tack Hans-Åke!
Ja, nu börjar den tiden komma när färgerna blir lite vackrare ute i naturen, och inte bara grönt i olika nyanser.. vacker bild!
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-08-06 20:01
Tack för det Jan, det massiva gröna börjar få fler schatteringar!
Väldigt vacker att se på..behagliga färgtoner, lite åt det vilsamma hållet..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2019-08-07 16:01
Tack för det Gunte, när vattenytan är alldeles stilla blir det fint, jag har provat där förut o gillar också resultatet!