Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

A7S SOM LANDSKAPSKAMERA - RISINGE KULTURLANDSKAP

***

 Fungerar det med 12 Mpix när landskap är motivet? Östergötland, och inte minst Risinge utanför Finspång, är ett vackert landskap. Och att promenera med A7S:en är mkt mer avspänt än med den dubbelt så tunga 99:an. Så jag tyckte det var dags att testa i all enkelhet

*

Typiskt för Östergötland är kombinationen sjö, skog, äng, åker och människans närvaro finns, till skillnad mot Dalarna där jag är uppvuxen, i princip överallt. Jag skulle säga att Östergötland är ett klassiskt svenskt kulturlandskap.

*

Blandningen av barr- och lövskog är också karakteristisk

*

Gott om ekbackar finns och ofta känns det som människor funnits i deras närhet i många tusen år

*

Och, ja, det är så här det ser ut

*

Och bakom ryggen på mig när jag tog förra bilden finns den där, muren runt St Mariakyrkan. Nästan 1000 år är kyrkan, muren aningen yngre. Min gissning är att den här muren står här också om tusen år. Tanken hissnar lite, tänka tio år fram kan jag lätt göra, kanske  femtio då barnbarnen närmar sig pensionsåldern. Men tusen år. Hur ser det ut då? Och vad är kvar från idag? Vad är värt att ha kvar? Och vad vill vi ska vara kvar?

*

Imorgon åker vi till Gbg för att ha hand om alla tre barnbarnen där i nästan en vecka - dygnet runt - medan mamma och pappa är på vift, skoj! Det är sånt jag kallar konditionsprov. Gissningsvis kommer lite barnbilder här på bloggen så småningom men knappast ngn bloggaktivitet under veckan. Ha det!

***

Postat 2015-03-16 22:57 | Läst 4063 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

I EN ANNAN TID PÅ ETT ANNAT HAV

***

I en annan tid

på ett annat hav

*

I en annan tid

på ett annat hav

leker både vind och våg

*

I en annan tid

på ett annat hav

bränner solen

mina axlar

*

I en annan tid

på ett annat hav

täcks min hud av

saltkristaller

håret är strävt

*

I en annan tid

på ett annat hav

finns inget land

så långt jag kan se

Under mig

böljar konturerna

av det sjunkna

Atlantis

*

I en annan tid

på ett annat hav

är nätterna mörka 

och luften  varm

Det enda som syns

är vågskummarnas vita

belyst av myriader

blåvita, blinkande stjärnor

där diffusa galaxer

vandrar allt längre

och längre bort

*

I en annan tid

på ett annat hav

finns bara blodet

och hjärtat

*

I en annan tid

på ett annat hav

*

Förstoras!

***

Postat 2015-03-16 00:42 | Läst 1834 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

BETRAKTARE

***

Betraktare tycks vi alla vara....

*

Förstora!

*

*

*

***

Postat 2015-03-15 13:06 | Läst 2870 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

FACES

***

Alla är vi olika och alla är vi ändå lika. Alla har vi vår egen historia trots att ingredienserna är så lika - kärlek, arbete, pengar, glädje, besvikelse, framgång - i olika grad, på olika sätt, lyckliga eller olyckliga. Men ingredienserna är dom samma. Vad är det vi ser, vad är det vi visar?

*

Skulle väldigt gärna fota ännu mer människor, det fascinerar mig att betrakta andra människors ansikten. Här känner ni igen er kanske. Eller kanske gör ni det inte?

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Det här är i alla fall lite av vad jag såg. Och vad jag tyckte om.

***

Postat 2015-03-14 19:14 | Läst 2247 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

TYSSLINGEN IKVÄLL - SÅNGSVAN OCH BRUTUS ÖSTLING

***

Undrar om jag också fått en släng av den där fågelbacillen? Nej, inte fågelvirus, jag menar fågelfotobacillen? Nu har jag varit uppe vid Tysslingen för tredje dagen den här veckan. I eftermiddags stötte jag fö på Brutus Östling däruppe, jättetrevlig kille

*

Alltså, jag fotograferar inte fåglar, egentligen. Dels har jag ju Sony och det funkar liksom inte , jag menar två tre sekunder för att hitta fokus och så 2 fps för att få fokusen följande. Och så längsta brännvidd 200. Killarna runtomkring hade kört minst 20 bilder innan min fokus hittat rätt till första bilden och då hade svanarna som regel redan flugit förbi. Och grabbarna hade 400 eller 500 mm. Och konverter.

*

Igår provade jag mitt gamla Sigma 100-300 som jag inte använt på länge och just igår fanns svan mkt närmare än idag och i tisdags, dessutom som startade från vattnet gång på gång och jag stod i tornet intill. Såg ut som fina bilder på displayen även om skärpan inte var perfekt. Väl hemma visade datorn inte en skarp bild av nästan 1000 bilder från igår, så Sigman har jag lagt ifrån mig för gott.

*

Men skam den som ger sig, idag var det fortfarande kanonväder och nästan vindstilla och jag tog med mig mitt Sony 70-200/2,8G, inte precis ett fågelobjektiv men skaplig kvalitet. Och som sagt, däruppe stötte jag på Brutus och han berättade att första gången tog det honom sju dar att få en bild på en duvhök, med medioker utrustning och definitivt sämre än min A99:a med ett bra 70-200. Och några superskarpa närbilder var det inte tal om, istället bestämde jag mig för att få lite av stämningen när solen sjönk ner över Kilsbergen. Här fanns ju i alla fall fåglar, idag hade morgonräkningen gett drygt 2000, igår drygt 4000.

*

Bilderna måste förstoras!

*

*

*

*

*

*

*

*

Ja, jag vet, det blev några gäss där också. Det finns gott om grågäss, och kanadagäss förstås. Kanske en och annan sädgås om man kollar lite noggrannare.

*

Och, ja, dom riktiga grabbarna ja, ungefär såhär då. Och så 123 000 förstås.

Riktigt fin helg önskar jag er alla, särskilt ni som sliter och jobbar och försörjer mig och en del andra :-)

***

Postat 2015-03-14 00:28 | Läst 5184 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 9 Nästa