Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NORRKÖPING: INDUSTRILANDSKAPET OCH GRÅSPARVARNA

***

Industrilandskapet lockar alltid till några bilder. Jag gillar atmosfären med kombinationen många ungdomar och gamla byggnader. Mina besök senaste tiden är korta, denna gång en halvtimme medan I satt hos tandhygienisten. Dessutom kom jag inte ut på gångbroarna som är avstängda för underhåll, men det går alltid att hitta något. Det hör nästan till rutinen att fota någon av alla vackra fasader som finns, jag började med det. Jag har sagt det förut, att ta vara på en hel stadsdel med så gammal bebyggelse och få nya verksamheter i allt är helt suveränt och de enskilda husfasaderna tål alla att fotograferas. 

Fortsättningen blev dock inte fasader, jag såg att det rörde sig i en buske. Pigga, oskygga fåglar, gråsparvar eller pilfinkar. Hur dom blixtsnabbt vid behov kom in i dom täta buskarna förstår jag inte, buskarna är täta. Nåväl, uppenbarligen gråsparv med grått mitt på huvudet och rätt breda haklappar. Riktigt trevlig sysselsättning innan jag hämtade I.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2023-04-15 13:41 | Läst 849 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Norrköpings industrilandskap är spännande! Vi skulle dit i veckan men måste tyvärr ta det litet senare!
/B
Svar från Khalad 2023-04-16 14:28
Hej Bengt, instämmer helt. Det bästa på allt är att det inte bara är bevarade byggnader utan byggnader i full funktion anpassade till nya aktiviteter, tack!