Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

Projektavslut I SJÄL OCH HJÄRTA - LJUSET

**

Ljuset, jag söker nästan alltid ljuset.

Både därute och inom mig själv

Och det finns där alltid, någonstans

**

Förstora, två klick!

#3133383

*

Vet inte hur många bilder jag har här, rakt västerut från fritidshuset, men här kommer en till, från idag, ikväll. Tar mig nu friheten att avsluta med samma text som jag började. 

**

**

Alla har vi både förstånd och hjärta, både kropp och själ. I vardagen styr nästan alltid förståndet, hjärnan. Inte ens hela hjärnan utan halva, den vänstra halvan Åtminstone har det varit så för mig. Kanske måste det vara så, jag vet inte säkert.

Och nånstans på vägen tappade jag liksom bort hjärtat, och livet blev inte som jag innerst inne ville. Var tog kärleken vägen, och var tog friheten vägen, och vad hände med glädjen, extasen och skönheten? Inte för att så mycket i mitt liv egentligen var fel. Men var och på vad har jag lagt tiden, uppmärksamheten och energin? 

Under de senaste tio åren har jag börjat ändra riktning. Jag vet inte exakt vart jag vill, men jag vet åtminstone åt vilket håll. Genom meditation, genom Osho, genom att låta känslor få vara viktigare än trivialiteter känner jag större glädje och mindre rädsla, ser större mångfald, mera rymd och oändlighet och mycket mera skönhet än tidigare.

*

Och sent, sent omsider, efter att ha fotograferat i mer än 60 år, har jag upptäckt något intressant. Mina bilder har hela tiden talat mitt hjärtas språk. Där kan jag, också på gamla bilder, lätt hitta känslor som kärlek, längtan och övergivenhet.  

*

 Lite av den verklighet jag nu ser och vill se finns i boken. Rymd och oändlighet,  längtan och skönhet, men också sorgsenhet och smärta. Egot ger sig  inte så lätt. Men stunderna av glädje och frid blir långsamt allt flera.  Och  bilden  hjälper mig att komma åt det håll jag vill.

*

 Ofta finns en kort text tillsammans med bilderna. Den är inte tänkt som en tolkning eller förklaring av bilderna. Precis som bilderna handlar texterna om sådant som blivit viktigt för mig. All text är min (även om Osho kan höras där bakom ibland) och jag uttrycker  bara sådant som blivit min verklighet, som livet självt visat mig. Dvs som är sant just för mig.

Inlagt 2014-03-26 22:52 | Läst 5818 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det var ett varmt, utlämnande och fint inlägg. De flesta mår nog bäst av att ha både hjärta och hjärna i sitt liv, men om man måste välja en varm människa med hjärta eller en skarp hjärna så skulle jag välja det varma hjärtat...

Må väl!

mvh Tommy
Svar från Khalad 2014-03-28 18:07
Hej Tommy, tack för din fina kommentar! Visst är det så, vi behöver båda delarna. Men vad jag upplever är att det finns så många människor, jag vågar påstå de allra flesta (och det inbegriper mig själv under större delen av livet) som låter intellektet styra nästan jämt och som låter känslan komma till tals alldeles för sällan. Hälsningar/ Björn T
Tack för att du visade ditt projekt här!
Jag gillar att se att fler o fler män "vågar"/"vill" (???) prata om det du tagit upp här och i de andra inläggen.
Vare sig det kommer via meditation eller annat.
Tycker mig se, men det kan ju vara som jag vill att det ska vara oxå, att fler o fler män vågar sin längtan, sin människosträvan.Vågar slänga det förståndiga i sammanhang som detta.
För mig inger det hopp och jag blir glad.Tror att det är viktigt att ni män som "vågar"/"kan"/"vill" gör detta o visar att det går....men sen igen, vad vet jag , för varje år som går inser jag att det mesta i min värld kommer från min egen syn på världen...så kanske är det så att när jag förändrar min syn på hur saker o ting är, då förändrar sig delar av världen också.
Hursomhaver, jag har läst dina inlägg med behållning ! Tack.
Svar från Khalad 2014-03-28 18:45
Hej Annelie, du vet redan att jag uppskattar dina eftertänksamma och insiktsfulla kommentarer mycket, men säger det gärna igen! Jag har jobbat i industrin hela mitt arbetsliv och som ingenjör i botten har det varit nästan självklart att förnuftet, logiken, rationaliteten och effektiviteten som gällt. Jag var över 60 när jag på allvar började tänka lite annorlunda. Störst betydelse har det varit att jag varit mkt på en kursgård som arbetar med personlig utveckling, Baravara i Vikarvyn. De första åren som deltagare såklart, på senare år har jag jobbat som assistent på frivilligbas. Dom flesta som kommer vill få ut mer av livet, släppa på måsten och borden. Men där finns många, många fler, dom som fått cancerbesked, dom som förlorat föräldrar eller partners eller tom barn, dom som blivit lämnade, dom som blivit utnyttjade, dom som blivit misshandlade... Kanske låter det tungt, men det har varit helt fantastiskt. Och alla, precis varenda en, längtar vi efter kärlek, bekräftelse, glädje, frihet, sinnesfrid. Och när det gäller sån´t, som kanske är viktigast i livet, kommer man inte långt med förnuft, effektivitet och logik! Intressant är att andelen män som kommer dit tydligt har ökat!
En nätfotobok är ju nästa steg i projektet, nästan klar för att beställa. Sen har jag tänkt att kolla lite om det finns intresse att gå vidare. Vet tex att det finns amerikanska nätfotobokssajter där man kan registrera en bok som officiell publikation med ISBN-nummer och allt även om man sen bara beställer en (eller tio eller hundra).
Kanske vinglade mitt svar iväg lite där, men det gör det ju lätt när jag är intresserad av något! Men stort tack för alla dina kommentarer, dom har glatt mig! Hälsningar/ Björn T
Vackert inlägg i både skrift och bild! =)
Ha det så gott!
Svar från Khalad 2014-03-28 18:46
Hej Heléne, uppskattar mycket dina uppmuntrande inlägg! / Björn T