Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SOLSKENSTÅRTA

***

Ibland undrar jag om det finns nå´n fotografisk bedömningsregel som automatiskt ger extra poäng för  gravallvarliga bilder? Eller om man visar på misär av något slag? Jag menar, jag har fattat att det finns väsentliga reportage, utställningar och böcker som tar upp viktiga saker, saker som inte tidigare belysts, åtminstone inte belysts tillräckligt. Det förstår jag. Typ många av Christer Strömholms bilder som visar miljöer dom flesta av oss aldrig sett. Kanske är jag sån där surkart nu, men ibland ser jag bilder som för mig mer ger intryck av att utnyttja utsatta människor och situationer för "gratis" bildpoäng än att verkligen berätta om något viktigt.    

*

Det här är heller inte viktigt, i alla fall inte för någon annan än för oss som var med. Men ingen är heller utnyttjad, Lovisa tycker det är roligt att bli fotad.

Från förmiddagens tårtkalas i Täby

*

***

Inlagt 2018-05-20 22:54 | Läst 2240 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du har några fina modeller att ta till. Ibland glad, ibland lite allvarliga.
Sten
Svar från Khalad 2018-05-21 08:16
Det har jag, tack Sten! Och precis som du säger växlar humör och uttryck / Björn T
Mycket fin bild på den söta modellen! Hils, LO
Svar från Khalad 2018-05-21 08:17
Tack för det LO!/ Björn T
Instämmer, även om jag inte upplever att det bara handlar om allvarliga eller glada modeller. Jag har på sistone också sett, framförallt på Facebook, bilder av misär, med elände - fulla gubbar som somnat på sin parkbänk (eller nedanför) med ölburken i även, trafiksituationer med ambulans etc etc - som inte berättat nåt av värde utan för mig bara framstår som om fotografen tog bilden för att vederbörande kunde och ville, en typ av förnedringsfotografi som är mig främmande.
Men aldrig fel med glädje, som här. Det är en väldigt söt bild!
//GöranR
Svar från Khalad 2018-05-21 08:18
Tack Göran!/ Björn T
Fin bild på den lilla tjejen. Björn.
Bilden ger hopp.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2018-05-21 08:19
Tack för det Bengt/ Björn T
I ögonblicket tror jag det här var ganska viktigt :-) Sommaren står för dörren och det serveras gräddtårta. Fint fångat som så många av dina porträtt.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2018-05-21 17:26
Visst var det Lena, tack och sommarhälsningar!/ Björn T
Näe inte är det några bedömningspoäng på gravallvarliga bilder.. hoppas jag! Men det speglar nog mycket av den som fotograferar, det är en amatörmässig gissning av mig..! Men ofta går den känslan igen i bild efter bild från samma fotograf.. Fast här är det ingen gravallvarlig bild, bara 'mys'!
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-05-23 17:22
Hej Jan, tror det beror på vem man frågar. I vissa kretsar där "man" tar fotografi på allvar(!) tror jag det är lite så., tack och hälsningar/ Björn T