Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STILLA DAGAR I FINSPÅNG

***

Stilla dagar i  - höll på att säga Clichy - men Finspång.  Dom här novemberdagarna är inte bara grådisiga, dom är också alldeles lugna, ingen blåst alls. Sjöarnas vattenspeglar ligger alldeles stilla och blanka, det känns nästan som världen håller andan. Lugnet före stormen kanhända? Det vet vi ingenting om. Framtiden vet vi inget om och det är lugnast så. 

*

För övrigt är det tunnsått med positiva nyheter, oavsett om jag tittar på TV eller läser tidningar. Det är mest elände, allt från masskjutningar i USA  till rapporter om kriget i Jemen. Det är inte så att jag inte tål verkligheten eller inser hur stora problem det finns. Men nyhetsflödet är ensidigt inriktat på det som ger rubriker, på det som människor kan uppröras över eftersom det säljer bra. Det finns en långsammare utveckling där fattigdom, barnadödlighet och sjukdomar år för år minskar men som får nära noll uppmärksamhet - det ger inga rubriker. Därför glädjer jag mig idag när jag läser mitt SvD åt att Timrå på ett år gått från plats 250 till plats 83 i Lärarförbundets skolrankning. Hur då? Fler lärare, fler assistenter och bra samarbete. "Det känns som man tänkt lite mer på skolan" säger läraren Jimmy A. Det verkar klokt.

*

Bönnern i går eftermiddag

*

***

Inlagt 2018-11-09 17:30 | Läst 1436 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Även hos oss på Åland är det lugnet före stormen. Dina ord träffar så rätt. Får se när det börjar riva i knutarna igen! Trevlig helg!
Svar från Khalad 2018-11-09 23:12
Tack Minna, trevligt att du tittar in! Önskar också dig en fin helg :-) / Björn T
Samma väder som hemma idag. Lugnt och härligt ute, fint väder för cykling. Ser sällan nyhetssändningar, de är som när Lars Ekborg läste nyheterna ''elände elände och eländes elände". Har läst mycket nyheter men dragit ner på det av samma skäl. I Jemen dör ett barn var tionde minut av olika umbäranden i ett utrotningskrig, så vi har det helt fantastiskt bra jämförelsevis.
Svar från Khalad 2018-11-09 23:15
Tack Stefan, så är det och vi kan inte göra något, bara lyssna, det är mest frustrerande!/ björn T
Nyhetsflödet lämnas därhän men i bilden hittar jag kvalite. Gillar den återkommande formen från skogen till vassen.
Mv/Gunte..
Svar från Khalad 2018-11-10 13:38
Tack Gunte, trevligt att du gillar den!/ Björn T
Fantastisk stämningsfull och välkomponerad bild! Vassruggen som kommer in från ett håll och udden med skog från motsatt.

Man kan verkligen fundera på tillståndet och utvecklingen i världen. Mycket går dessvärre åt fel hål, men det finns mycket positivt också, fast det sällan kommer fram i nyheterna.

Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2018-11-10 13:39
Det tackar jag för, roligt att du gillar den, tack Bjarne!/ Björn T
Fin landskaps/naturbild!
Svar från Khalad 2018-11-10 13:39
Tack för det fina omdömet Johan!/ Björn T