Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STORASYSTER

***

I strålande sol åkte I och jag till Karlskoga idag. En resa jag gjort många, många gånger tidigare då, då när jag jobbade. Nu är ju vägen mellan Örebro och Karlskoga bra, hälften ny motorväg och hälften äldre och inte motorväg men nästan lika bra, förr var delar av den en plåga.

*

Idag var det inte jobb utan ett besök på Karlskoga lasarett för att hälsa på min storasyster Sigbrit, tre år äldre än jag. Förra gången på akuten, för snart två år sen  tror jag det var, gick det bra trots att det länge inte såg så ut. Storasyster, men hon väger mindre än hälften av jag. Och hon har slutat äta.

*

Jag berättar inte för att få sympatier eller förståelse, jag berättar därför att förutom ekar, blåsippor och östgötalandskap handlar min blog om det som är viktigt i mitt liv. Oavsett om det är glada barnbarn på besök eller egna lasarettsbesök. Och det är väl klart att lite gör det ont i hjärtat i kväll.

*

God natt!

***

Inlagt 2016-04-21 22:57 | Läst 1340 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Livet är mycket. Sorg och glädje. Det första jag tänker på när jag läser din blogg är " vilken tur att hon har en bror " Många har ingen. Några har men bryr sig inte.
Sten
Svar från Khalad 2016-04-22 16:47
Det är det, tack Sten! Och så konstigt det låter är döden en naturlig del av livet./ Björn T
Bengt jag tror jag förstår den smärta du känner i djupet av mitt eget hjärta, som jag tror har känt och känner samma smärta, du förstår jag gråter och så saknar jag varje dag.
😊
Svar från Khalad 2016-04-22 16:52
Det tror jag du gör. Att kunna känna sorg är nog en förutsättning för att kunna känna riktig glädje, alternativet är att stänga av. Och stänger vi av sorgen, stänger vi också av förmågan att glädjas.Tack Hans- Åke/ Björn T
En stark bild med den lilla ljuspunkten i ögat.
Så är det för oss alla livets lina går inte rakt men ibland på något underligt
sätt så sträcks den ut igen så vi kan slippa ramla av.
Det är så tungt när man är hos någon som är så nära livets slut.
Vägra äta är en rättighet så gjorde min mor med.
Hoppas du kan få en god sömn ändå vilket vi alla behöver.
Vet hur det kan kännas.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2016-04-22 16:55
Tack GIA, det är klart att du också vet, det finns nog ingen som går orörd genom livet/ Björn T
Livet har även mörka sidor, och varför ska vi inte få berätta om dem? De kan inte tigas ihjäl. Du skriver fint och osentimentalt om din storasyster som tycks ha givit upp livet. Dystert? Ja,visst är det det, liksom ditt självporträtt. Men du är full av liv, vilket dina ögon avslöjar.
Svar från Khalad 2016-04-22 17:03
Tack för fin kommentar Torbjörn! Jag tränar mig en smula att tänka att döden inte är en motsats till livet utan en del av livet, det finns inget liv där inte en död finns med. Men sorg och saknad finns också och samtidigt också glädje, parallellt./ Björn T