Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TOFSVIPA KVISMAREN

***

Gårdagens tur upp till Kvismaren gav också några andra fåglar utöver gässen. Tofsvipan var den som gladde mig mest eftersom det var första gången jag såg och hörde den i år.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-03-26 10:27 | Läst 2409 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tofsvipan är nog våren personifierad. Måste vara lite knepiga att plåta med sin fladdriga flykt. Vingar som stekspadar enligt fågelboken. Nu smäller det på några dagar. Man får önska lycka till förr de vipor, starar med flera som har tagit chansen attt komma tidigt. Fast de är nog rätt tuffa. Fina bilder!
Svar från Khalad 2018-03-26 12:26
Hej och tack Gunnar! Det är nog mina första bilder på flygande vipa, och förklaringen är väl den längre brännvidden, 400 mm. 400 mm och croppning gör att jag kan ta bilderna på lite längre avstånd och då blir kasten i flykten inte så svåra att följa :-) / Björn T
Tack vare vingarnas form klarar de avancerad konstflygning, har undrat hur många G de utsätts för i 90-graders svängarna.
Svar från Khalad 2018-03-26 21:29
Så är det förstås, har inte tänkt på att vingarnas form styr vad de kan göra, men vid närmare eftertanke känns det rätt självklart! Tack Stefan!/ Björn T
Fina bilder, du har lyckats fint med skärpan. Har inte sett några här nere ännu, men de lär finnas
Svar från Khalad 2018-03-26 21:30
Tack för det Peter, det gör dom säkert!/ Björn T
Tofsvipor är verkligen luriga att fota när de flyger hit och dit till synes helt utan mönster. Snyggt att sätta skärpan på dem även med 400 mm.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2018-03-26 21:31
Tack för det Lena :) / Björn T
Tofsvipan är verkligen en vacker fågel, Bläcku på gotlänska..
Svårfotad som sagt och väldigt pipig och nervös om man är för nära redet..
Mv/Gunte..