Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

Det var kallt men trevligt att fota i dag

Det blev av, jag stack verkligen ut till Kronoberg och fotograferade. Det var kallt men fint, tomt med folk och mycket roligt att komma dit och ta några bilder. jag gillar verkligen att fotografera med en mellanformatskamera där bilderna blir fyrkantiga. Har ju fotat ganska mycket med Hasselblad och just mellanformatet och trivs mycket bra med det. Det finns ingen analog kamera som är så lätt att förstå sig på som en bladare. 

Jag satte i mina öronproppar och tryckte igång Itube och valde min favoritlista, första låten ut var Magnus Uggla - och låten Jag och min far från så mycket bättre (TV4) En mycket bra låt som säkert passar in på mångas pappa, min miste jag ju när jag var nio. 1977, samma år som Elvis Presley dog. 

Nästa låt Bruce Springsteen och Born in the U.S.A.

Det hade varit någon ute med sin hund här, stora fötter och små hundspår i snön. Böjde mig ner lite för att se hur det såg ut, tog kameran och riktade in mot spåren men valde att inte ta bilden då det inte såg bra ut. 

Nästa låt av och med Dr. Hook och Sylvia´s Mother och jag började bli varm i kläderna nu. Bra musik och tid att fotografera passar mig mycket bra. 

Isen var så där frysande kall, där smutsen i vattnet satt sina spår. Jag tog några bilder och varierade bländare för att styra skärpedjupet i mina bilder. Det är det som är så bra med att arbeta med stativ. Man är så fri att ta de bilderna man vill ta. 

Nu kommer en låt med Ulf Lundell som jag gillar väldigt mycket - Xavante, handlar om en husvagn någonting. Men den är bra. Jag var tio år den gången... osv.. 

Sedan Paul Simon - Diamonds On The Soles Of Her Shoes... hur ofta har jag inte hört denna låten. Ett tag snöade jag in totalt på Paul Simon när jag bodde i Göteborg mellan åren 1988-94. Satt ofta på biblioteket på Avenyn och hade stora lurar på mig och bara blundade till denna låt, lutade huvudet bakåt och hade min kamera i handen. En bra låt att ladda batterierna till än i dag. 

Nu börjar  händerna frysa mycket, svårt att arbeta med kameran när det är kallt. Dags att ta en bild på bryggan där Ångaren Thor ligger och vila på sommaren, det står ett träd där och jag riktar in kameran och tittar. Ser bra ut. Men klipper trädtoppen för mycket. Beslutar mig för att släppa avtryckaren och kalla tillbaka bilden och lyfter upp stativet och backa bakåt ca 20 meter och sätter ner det igen. Men nu ser jag en helt annan bild, dessutom har jag fått besök av flera grenar som tränger in i bilden. Beslutar mig för att hoppa den bilden då den inte blir som jag vill ha den. Varför ta en bild som inte blir som man vill att den ska bli. Bättre att låta bli. 

Det är söndag i dag, jag gillar inte och har aldrig gillat dessa jävla söndagar. Det är bara ett vänteläge till måndagen. 

När jag sätter mig i bilen och kör hem sätter Eric Clapton igång med sin låt - Tears in Heaven........... en sorglig låt. Misste inte han sitt barn. Eller har jag fel här. 

Inlagt 2015-02-01 14:57 | Läst 450 ggr. | Permalink