Morgan Larm Fotograf

Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

Vad hände med Punken - finns det punkare idag?

Vad hände med punken? Finns det punkare idag. Det var länge sedan jag såg en punkare med håret i kam och med massa nitar på jackan. Har musikstilen utvecklats från punken eller vad har hänt. Ska nog meddela att jag är fullständigt idiot gällande musik. Men jag har ändå frågan. 

Vad hände med punken, klädstilen och musiken... 

Postat 2017-06-29 10:35 | Läst 305 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lägg inte så mycket prylar på hög, sälj av lite vet ja!

Vad betyder Aktivitetspoängen, var ska jag använda de till? 

Midsommardagen är väl en bra dag att lägga ut saker man inte behöver på Köp & Sälj (Byt) så att andra kan få glädje av det som man inte längre behöver. Ibland är det ju så att det är lätt att skaffa för mycket grejer som i sin tur läggs in i skåpet och glöms bort. Nej, fram med prylarna och släng ut dem i en annons så att någon annan kan få känna glädjen över en lattjo pryl. 

Jag har själv lagt upp lite grejer idag, men roligast är byte så man slipper bolla med massa pengar. 

Trevlig fortsättning på Midsommardagen. 

Postat 2017-06-24 15:34 | Läst 289 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dessa fantastiska bildmaskiner.

Jag gillar verkligen dessa gamla tidsmaskiner. Men jag undrar hur jag ska tvätta av bälgen på kameran så att den inte förstörs. För de flesta är detta inte ens kaffeved. För mig en dröm. 

Postat 2017-06-19 01:06 | Läst 319 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Processen att ta bilden - är viktig.

Har idag rensat upp i mitt förråd för att kunna vara där och framkalla film och kanske om andan faller på ta fram någon bild i det tillfälliga "mörkrummet". Jag har två stycken Leitz V35 som jag skaffat, en utan färghuvud och en med färghuvud. Jag har inte orkat dra igång dessa än men känner att jag borde göra det. .Tidigare framkallade jag mycket i mörkrummet men nu är jag mycket latare. Däremot fotograferar jag uteslutande nästan allt med film, eller blad. Så framkallar filmer och blad gör jag. Men sedan sätter jag in filmen och bladen i pärmar utan att göra något mer. Jag går liksom bara halva vägen och det känns inte så bra. 

De är så vackra kameror, och optik. De gamla storformatskamerorna. Det är roligt att arbeta med kameror som redan har skapat sig sin historia. 

Denna kamera fick jag tag på för länge sedan. Har inte den kvar. Saknar att jag sålde den. Men jag har haft mycket fotoprylar. Mycket har jag fotograferat med och mycket har jag inte fått igång så att säga. Denna tog ju flera bilder på en karta men jag visste inte hur den fungerade. En fantastisk vacker kamera var det iallafall. 

Century Studio Camera

Den här var mycket rolig att arbeta med. Tyvärr var jag dum nog och bytte bort den mot en mycket fin Sinar F2 8x10. Bytet var väl inte dumt men jag saknar den gamla träkameran. 

För mig är kameran mycket viktig vid fotografering, vissa var som helst, eller tom, en mobilkamera just för att bilden är viktigast för dem. Det är processen att ta bilden som är viktig för mig. 

Postat 2017-06-17 15:49 | Läst 319 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

ÄR DU också självupptagen?

Det var ett tag sedan jag bloggade - ganska länge faktiskt och nu när jag börjat blogga här inne så märker jag en stor skillnad tycker jag. Bloggen ser annorlunda ut mot tidigare, bilden på den som bloggar är mindre så det är svårt att se vem det är. När jag går in i bloggen så ser jag ju ett större ansikte. Kanske en större bild på den som bloggar så man får ett ansikte på orden som skrivs redan i början. På själva löpet så att säga. 

jag som bloggare är nog eller rättare sagt, jag vet att jag är mycket självupptagen. 

Jag skriver en blogg, många gånger är den ointressant och sedan tittar jag på bloggen och känner mig nyttig som fan. .Jag går ut och plockar med annat men jag läser inte så många andras bloggar märker jag. Det gjorde jag tidigare. Sedan undrar jag varför inte folk tycker att det jag skriver är spännande, bra och att bilderna jag lägger i min blogg är bra! Varför inga kommentarer. ??? Är kommentarerna viktiga, är det inte en bekräftelse på att någon har läst, tänkt, tyckt till om det skrivna ordet och kanske bilderna som ligger där. Det hade varit intressant för att veta vem som läser bloggen, vem min blogg riktar sig till. Kanske för att kunna utveckla den. 


Många gånger har jag funderat på om bloggen ska drivas av mina bilder jag tar med min mobiltelefon. Bilder som jag själv inte tycker är värda att spara. Det handlar väl om inställningen till det hela. I min värld är mobilen ingen kamera. Jag pratar inte om bilden utan jag pratar om kameran. För mig är kameran lika viktig som själva fotograferandet. Jag vet - det låter helt galet. Det är ju slutbilden som är det viktigaste. JAG VET! Men inte för mig!. 

Mobilen brukar jag plocka med då jag är ute med vår hund för att ha något att göra, eller som skissblock för att arbeta med en idé... Om jag gillar bilden så kan jag komma tillbaka med en "riktig" kamera och ta bilden. 

Men handen på hjärtat. Hur många bloggar läser ni varje dag här inne. Hur många av dessa bloggar kommenterar ni annat än att skriva snygg bild eller något annat. Berörs vi av ämnet eller är vi som jag vet att jag själv är en bildläsare? Är det oftast bilden som styr läsflödet?

Vad vill vi med bloggen, varför skriver vi ner en blogg och har vi något syfte, mål med att blogga. I mitt fall är det ett sätt att arkivera saker och ting. Bilder jag tagit läggs upp för att jag när jag är någonstans, på ett Café, på rast på jobbet eller så kan gå in på telefonen och se ett "arbetsflöde" av någonting. Vidare har jag när jag varit ute och fotograferat och kommit i kontakt med människor hänvisat till min blogg för att de ska se att det händer något med de bilderna som jag tar. Ett slags slutresultat. 

Men varför är många av mina bloggar så jävla dåliga då? Kanske av den anledning att de är en resa någonstans, en resa för att bli bättre, för att utvecklas och för att förstå det som jag arbetar med. Sedan kanske man inte har ett riktigt mål med bloggandet annat än att just koppla av. Det är inte fel det heller. 

Men jag känner att det är många med mig som skriver en blogg, som sveper lite grann men som sedan lämnar bloggrummet tyst utan att lämna spår efter sig. Fan släng igång diskussionen, gör högt i tak och skapa ett språkrör inne i bloggens kommentarfält så att det stimulerar den som bloggar att skriva bättre och bättre. Att utvecklas är att må bra. 

Men vi bor ju i landet lagom av en anledning. Vi kanske vill ha bloggandet som en lagom avkoppling, det är inte heller fel. Det finns inga rätt eller fel. Men det hade varit trevligt med fler delaktighet i form av kommentarer både i min och andras bloggar och att skärpa sig själv också. Jag ska läsa fler bloggar här inne och dra mitt strå till stacken. 

För att förtydliga det hela: 

Jag drar inte i krig, jag luftar bara täcket lite. 

I dag regnar det i Växjö, hoppas nu bara inte det börjar åska i bloggen också!

Bilderna är från Göteborg och den fantastiska fontänen där på Järntorget. De ska representera de olika världsdelarna. En full äldre man gick med mig runt och berättade om denna fontän och det var mycket intressant. Tack du vise man!!

Postat 2017-06-16 08:02 | Läst 331 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa