Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

Ett inre tryck!

Jag är verkligen sugen på att fotografera med mina storformatskameror och bladfilm nu när snön och våren hälsar oss välkomna. Natur men även människor, dokumentärt eller vad det vara månde. Vi får se vad motivvalet blir. Det handlar om ett inre tryck som vill göra något, en slags skaparkraft kan jag nog säga. 

Det rena utan människor kan göra att man känner ett slags lugn, eller att man får panik just för att det finns något som heter stillhet. Hur du känner, hur jag känner är upp till mig eller dig. Jag är nog mer den som är "staboa", alltså gärna vill ha asfalt runt omkring för att må bra. 

När jag ser vatten, hav och båtar känner jag en ro som sveper in i märgen, känner lugnet men ändå slitet som det säkert innebär för många som fått sin inkomst via vatten och fiske på något sätt. Jag ser en vacker båt i trä, för en annan är det ett arbetsredskap liksom kameran är för mig, min pensel att måla världen så som jag ser den med andra ord. 

Jag tror att alla har sin känsla av att se vatten, vissa blir rädda andra blir som jag uppfyllda, men inte så att jag skulle vilja äga en båt eller ut och segla eller så - det räcker så väl att sitta på bryggan och titta ut mot vattnet, gärna följa en båt som kommer in sakta med segel eller med motorkraft. 

Inlagt 2015-01-24 22:43 | Läst 411 ggr. | Permalink