Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

Fota digitalt, men tänk analogt

Jag har börjat plocka en del med min storformatskamera nu och det känns bra. Samtidigt måste det gå långsamt så jag är en nybörjare inom storformatsvälden. Men roligt är det. Så förbannat roligt. Jag vet i början av 80 talet då jag såg storformatskameror och då jag bytte till mig en bakre och främre standard som var trasig (framdelen och bakdelen till en storformatare).

Då hade jag en dröm om att få äga en storformatskamera. Problemet var bara att det var inte lätt att finna någon och gjorde man det så var prislappen mycket stor. 

På väg till arbetet i dag och arbetar hela påsken, men det går bra. Ledig i morgon så då hoppas jag att det är bra väder för att fotografera. Vi får väl se. 

De matas på mycket bilder i den digitala världen, det filmas mycket med diverse olika actionkameror men det är få som redigerar, slänger och gör något vettigt av de bilderna - de filmerna de tar. De bara hamstrar och det kan bli svårt att hantera det längre fram. Jag hoppas att de som fotograferar digitalt lägger en mapp på skrivbordet och drar dit en kopia och när de fått ihop lite över 100 bilder tar fram pappersbilder och gör sina fotoalbum. Att fota digitalt, men tänka analogt så att säga. 

Det är roligt att arbeta med foto, men jag skulle inte vilja arbeta som fotograf mer. Det räcker gott och väl att ha fotograferingen för sig själv. Helt enkelt att göra sin grej. En anställd fotograf ska ju hela dagarna göra andras grejer, ta andras bilder så att säga. Som hobbyfotograf gör du ditt eget, du har ditt lugn och tänker inte på fakturor som ska betalas. Det är att fotografera. 

Växjö: 100 ASA, 1:60 sek bl 2,8 klockan 08.50

Hoppas att bländaren minskas under dagen .....(att det blir vackrare väder med andra ord)

Inlagt 2015-04-01 08:51 | Läst 518 ggr. | Permalink