Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

Processen att ta bilden - är viktig.

Har idag rensat upp i mitt förråd för att kunna vara där och framkalla film och kanske om andan faller på ta fram någon bild i det tillfälliga "mörkrummet". Jag har två stycken Leitz V35 som jag skaffat, en utan färghuvud och en med färghuvud. Jag har inte orkat dra igång dessa än men känner att jag borde göra det. .Tidigare framkallade jag mycket i mörkrummet men nu är jag mycket latare. Däremot fotograferar jag uteslutande nästan allt med film, eller blad. Så framkallar filmer och blad gör jag. Men sedan sätter jag in filmen och bladen i pärmar utan att göra något mer. Jag går liksom bara halva vägen och det känns inte så bra. 

De är så vackra kameror, och optik. De gamla storformatskamerorna. Det är roligt att arbeta med kameror som redan har skapat sig sin historia. 

Denna kamera fick jag tag på för länge sedan. Har inte den kvar. Saknar att jag sålde den. Men jag har haft mycket fotoprylar. Mycket har jag fotograferat med och mycket har jag inte fått igång så att säga. Denna tog ju flera bilder på en karta men jag visste inte hur den fungerade. En fantastisk vacker kamera var det iallafall. 

Century Studio Camera

Den här var mycket rolig att arbeta med. Tyvärr var jag dum nog och bytte bort den mot en mycket fin Sinar F2 8x10. Bytet var väl inte dumt men jag saknar den gamla träkameran. 

För mig är kameran mycket viktig vid fotografering, vissa var som helst, eller tom, en mobilkamera just för att bilden är viktigast för dem. Det är processen att ta bilden som är viktig för mig. 

Inlagt 2017-06-17 15:49 | Läst 328 ggr. | Permalink