** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

"Trägårn" i Göteborg

När jag bodde i Göteborg mellan åren 1988-94 var jag mycket ute och fotograferade olika evenemang och jag kan sakna det idag. Den puls som en storstad har. Idag bor jag i Växjö, inte samma puls även om vi har mycket här också. Här Irma Schultz på "Trägårn" i Göteborg. Vem som står bakom dold av mikrofonen vet jag tyvärr inte. Det var aldrig några problem att få tillstånd att komma till och fotografera. Man bara ringde och fick en kreditering. Nu för tiden så är det så mycket arbete för att komma fram. 

När jag för en tid sedan skulle be om tillstånd för att fotografera ett evenemang som vi har här i Växjö som Kommunen i stan ordnade varje år. Sa kvinnan som jag pratade med att det gick bra att få ett tillstånd. Sedan sa hon att de vore bra om de sedan kunde få fri tillgång till mina bilder som jag tagit för att kunna använda i annonser på hemsida osv.

När jag sa att jag fotograferade i svartvit och med film och att det kommer att ta tid att ta fram bilderna och att jag inte var pigg på att ge bort mina bilder så var det inte längre intressant för henne att ge mig tillstånd. Så de flesta som står där och fotograferar gör det gratis och ger bort sina bilder, vilket är djupt tragiskt. 

Jag har inget emot att ge bort bilder, men vi slaktar ju de som faktiskt arbetar som fotografer och får en lön om vi ska ge bort grejer gratis. Vi måste värdera vår kunskap som fotografer högre tycker jag. 

Inlagt 2023-10-22 09:53 | Läst 267 ggr. | Permalink
Nog heter det "Trägårn"? Men det är mycket fin bild!