Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

Vilken film har du i din kamera?

Förr pratade man om vilken film man hade i sin kamera, sedan pratade man om bilden. Nu pratar man om tekniken i kameran, modellen och allt däromkring. Man pratar om photoshop och allt annat men många gånger "glömmer" man att prata om varför man tog bilden och själva budskapet med bilden. Bilden glöms bort och tekniken lyfts fram för mycket tycker jag. 

Jag  tycker att bilden är viktigare än tekniken. Kameran är ett hjälpmedel. Tänk om man såg ett hus och började prata om maskinerna som skapade huset, om hammaren, sågen och spiken. Hoppas att ni förstår vad jag menar så jag inte fylls med en massa negativa påhopp. :) Självklart gör var och en som de själva vill. De jag säger är att lyft fram bilden mer än tekniken bakom bilden. 

Trevlig helg. 

Inlagt 2015-08-29 23:30 | Läst 398 ggr. | Permalink
Självklart är bilden viktigare än tekniken och här du verkligen lyckats fånga, lyfta fram känslan som hon utstrålar i sitt spel på slagverket, suveräna bilder. Visst är det damorkestern?
Ha de gott
/Hans-Åke
Svar från fotomojje 2015-08-30 07:32
Ja, bild ett är fixad med nivå och kurvor i ps. men de andra är bara inscannade. Det är Damorkestern med Gudrun. Tack för ditt inlägg.
Hej Morgan.
Ja, ja - det är sant att kameran är ett verktyg. Men jag tror att de hantverkare som byggde huset du talar om var och är lika intereseeret i de verktyg de använder. Om Bosch, Hilti, Makita eller vad de olika vertyg heter. Men de som köper huset inte bryr sig vilka verktyg som används. Men vi här på bloggen är "hantverkare", så det är inget konstigt i att vi är OCKSÅ intresserade av verktyget. Fina bilder.
Hälsningar från Erik / DK
PS: En liten reta - Varför tog du dessa bilder? - Svar: därför att du var på plats. Vad är budskapet -?
Om man inte vet vem Gudrun är. Jag gör det och kan därför känna igen mig det roliga vid damorkestern.
Svar från fotomojje 2015-09-01 07:23
Jag tror inte att en hantverkare, ex en snickare är så värst intresserad av sina verktyg. De vill självklart ha grejer som är bra som håller men har svårt att tro att de sitter och snackar om vilken hammare de har.

Bilderna togs för att jag åkte dit för att ta bilderna.

Finns inget som helst budskap, jag fotograferar det jag ser.

Tack för ditt inlägg