Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Matchen pågår - fast med fel sport

Inspirerad av den pågående olympiska guldmatchen mellan Sverige och Kanada har jag plockat fram ett par sportbilder. Det skiljer knappt ett år mellan bilderna, men det ser man knappast då det är samma lag som spelar mot varandra. Fel sport? Det här är bandy förstås och inte ishockey.

.

2014-02-07 - Spöregn och kraftig vind. Vet inte hur mycket spelarna påverkades av eländet, men att fota nu var inte speciellt kul. Vinden med regnet piskandes mot en, paraplyet som ett skydd för kameran och för mig själv - givet att det blev många suddiga bilder.

.

2013-03-01 - Idealiska vinterförhållanden. Det var bättre "förr"...

.

.

Inlagt 2014-02-23 13:50 | Läst 1925 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har aldrig sett en bandymatch :-) Sådana har vi nämligen inte i Skåne.
Jag gillar bild nr 2 !
Svar från RHelena 2014-02-23 21:48
Ja men då är vi nästan i samma sits; jag har heller aldrig sett en (hel) match... Min chans att se dem är förstås bättre än din eftersom jag passerar så gott som dagligen Studenternas där både träningar och matcher pågår!
Själv var jag lite halvnöjd med bild 2, och lite kul var det att stå en stund precis bakom ena målet den gången!
Du har nog en framtid i sportfoto Rauni!
Svar från RHelena 2014-02-23 21:48
Får nog satsa på det i mitt nästa liv! :-)
Vilka bilder de tycker jag om.
Bildmässigt bra med rött det går inte komma ifrån.
Kul för du har många olika teman att visa.
Ha fin måndag
Gun-Inger
Svar från RHelena 2014-02-24 22:47
Tack Gun-Inger! Du är så duktig på att kommentera även om du inte alltid får lika mycket tillbaka! Som du har säkerligen märkt förekommer jag här bara lite sporadiskt numera, och än mindre blir det kommenterat för min del. Läser bloggar, även dina inlägg, gör jag dock i all osynlighet! Ha det fint!
Bandy och hockey är rätt olika sorts spel. Även om de har isen gemensam, så äger ju bandymatcher rum under bar himmel. Vet inte om det finns någon inomhushall för bandy, jag har aldrig hört talas om det. Inte har jag heller sett någon bandymatch själv. Det verkar vara ett mindre intensivt spel än hockey. Som fotograf måste man nog ha mer tålamod när man följer en bandymatch. Gissar jag. Och längre brännvidd med tanke på den stora planen.
Svar från RHelena 2014-02-24 22:50
Måste erkänna att jag gillar ishockey lite mer än bandy. Det lilla jag har sett av bandy har gett mig intrycket att den är svårare att följa, dels är planen större, dels är bollen kvickare och därför svårare att se. Vad gäller intensiteten; uppfattar bandy som ett snabbare spel, men klart är dock att hockey är mer "intensivt" med allt gruff och dylikt.