Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Rapport från Dagnys fotofika

Dagens höjdpunkt - Dagnys fotofika; varför inte visa något av det som fastnade på mitt minneskort så slipper ni gamla bilder så småningom (som i min annonsering någon dag sedan).

.

Semmeltiderna är här.

.

Inte så många långväga gäster idag för några av stockholmarna föredrog Havanna före Uppsala. Lite märkligt... Här i alla fall Peter, Anders och Björn (långväga) på rad.

.

Ulf, Jan-Olof och Danne.

.

Anna, flitig deltagare sedan många år på fotofikat!

.

Björn festade stort både med en räkmacka och en semla.

.

Lena H har också blivit en trogen gäst när hon inte har fått för sig att dyka under ytan någonstans i världen.

.

.Oss herrar emellan.

.

Hannu kikar fram; ornitolog som han är hade han kunnat välja ett annat sällskap idag. Ett gäng ornitologer (med rejäla fotodoningar) hade nämligen bokat (!) vår hörna just denna lördag! Vi får se om vi får konkurrens på det här sättet även lördagar framöver ...

.

Talar inte om vem som laddade upp med dubbla onyttigheter...

.

Inlagt 2015-02-07 18:51 | Läst 2567 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag fokuserade i mitt inlägg på vad som hände innan jag kom fram, för jag räknade med att du skulle täcka in onyttigheter och den sociala samvaron. Det stämde ju, Roligt att få se vad det var jag var med om!
Svar från RHelena 2015-02-07 21:43
Helt ok att fokusera på det som sker före fotofikat! Själv tog jag ett par bilder innan fikat, desto fler efteråt - borde kanske publicera några stycken...
Kul att se bilderna! :) Också kul att pratas vid lite mer denna gång. :)
Svar från RHelena 2015-02-07 21:46
Tack! För en gångs skull hamnade vi ihop och kunde språkas lite mer än vanligt. Det kändes som det var också lite lugnare stämning denna gång när vi var "bara" tio pers.
Kan inte bli annat än trevligt med sådant sällskap och sådana godsaker! Jag skulle verkligen inte ha något emot en semla själv, men jag äter den helst med varm mjölk. Tyvärr finns de inte att köpa här, och jag bakar inte själv, så jag får i allmänhet vara utan.
Svar från RHelena 2015-02-07 21:50
Helt rätt, kan inte bli annat än trevligt med detta sällskap!
Tips på en riktigt enkel semla: ta en vetebrödsbulle, dela den, lägg en skiva mandelmassa samt grädde på underdelen och lägg locket på. Duger som en ersättning för en riktig semla! (Hoppas det finns vetebullar att köpa där!)
EGW 2015-02-07 22:33
Utmärkt råd, men märkligt nog finns inte vanliga vetebullar att köpa här. Häpnadsväckande, eller hur? Enda gången på över tio år som jag fått semla hade min dotter bakat bullarna. Konditorikulturen här är inte mycket att hurra för. Tänk dig, på vanliga kanelbullar häller de sockerglasyr. Barabariskt! Men det är ju klart bättre i storstan. En vän till mig bodde ett år i Vancouver. Tvärs över gatan hade han ett riktigt svenskt konditori som sålde riktiga semlor året runt. Men här på ön är det lite torftigt.
Svar från RHelena 2015-02-14 11:38
Inga vetebullar...?! Man kan lära sig nya saker även som pensionär, varför inte baka!
EGW 2015-02-14 17:50
Jag kan faktiskt baka (varmed inget är sagt om min begränsade skicklighet). Men vi har dåligt om plats för sådant, och min fru (som härskar över köket) vill inte gärna att jag håller på med det.
Vilket trevligt gäng du fotat! Kul att ses så vi gör väl om det eller hur!
Svar från RHelena 2015-02-14 11:36
Nästa gång Fotografiska!
Tack Rauni,
för en trevlig fikastund och vi fick hem vår tavla till slut efter mycket krångel. De hela bakverken och smörgåsarna gör sig bättre i bild än när de tomma faten. Som "fikageneral" är det bra att du tar detta på allvar och fotograferar innan allt är uppätet.
Hälsningar Lena
Svar från RHelena 2015-02-14 11:37
Välfyllda fat är bra start på fotofikat, men uppätna godsaker känns bättre efteråt! Vi ses väl på Fotografiska!?