Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Vilken kamera blev det då....???!!!

En ny kamera skulle införskaffas, men vilket märke och vilken modell? Fyra olika alternativ. Har funderat klart, det blev den här...:

Med fyra alternativ i huvudet var jag ju iväg till en butik och valet avgjordes där. Jag gick dit egentligen för att känna efter hur kamerorna kändes i handen. Priset var bra på mitt val Pentax K-7, men endast visningsexemplaret visade sig finnas kvar. Priset blev ännu mycket bättre efter en förhandling/prutning som grundade sig på att kameran var ju "begagnad".  Enligt uppgift hade den stått i butiken ca 1-1½månad. Inte så många brydde sig om att titta närmare på Pentax, sade säljaren, folk var mest intresserade av Canon, Nikon och Sony och pillade också mest på dem.Verkade rimligt och sant; bra också för då verkade Pentaxen inte vara så värst begagnad ändå.

Ställde här i min blogg frågan om vad folk ansåg om ett köp av ett visningsexemplar. Verkade vara helt i sin ordning enligt svaren. Som bonus fick jag lite andra tips också; uppskattat!

Kanske undrar någon hur mitt resonemang gick mellan de olika märken/modeller jag hade tänkt mig. Så här var det: Nikon D300 och Canon EOS 50D var för stora och klumpiga för mig. Nostalgiska skäl, storleken och vikten talade för Olympus, men den tänkta Olympus E-30 hade ett förskräckligt slutarljud. Pentax K-7 blev vinnaren tack vare storleken, vikten och det rykte som omger den, dvs. en robust kamera som tål väder och vind. Passar fint för en jänta från finska Lappland. Visserligen är jag inte ute och letar efter stormar såsom Muminpappan gör, men någon gång emellanåt kan det vara uppiggande att uppleva naturens krafter, gärna med en kamera till hands. 

Inlagt 2010-10-04 23:38 | Läst 1222 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul, ser fram mot bilderna från den, speciellt eftersom jag precis köpt 50D och är toknöjd.
Svar från RHelena 2010-10-05 18:21
Har hunnit med att ta lite bilder i går och idag och plötsligt framstår jag som en bättre fotograf än vad jag är... Lovande med andra ord... Så småningom dyker det upp lite bilder här förstås.
Bra val!! Hade en K-10 som jag var sjukt nöjd med!!! Lycka till!!
Svar från RHelena 2010-10-05 18:32
Kul att höra! Har hunnit att ta lite bilder och har blivit glatt överraskad över bildkvaliteten. Nu gäller det bara att lära sig funktionerna.
Härligt, då var valet gjort och du känner dig nöjd. Då är jag också nöjd. :-) Som fd Pentax-ägare, så kan jag tala varmt om de senare modellerna av kamerahusen. Jag gillade hur de var byggda, funktionaliteten och hur knappar och reglage som var tillgängliga. Vädertätning och inbyggd bildstablisering i kamerahuset är väldigt uppskattat.

Som jag nämnt tidigare så valde jag att byta system pga utbudet av objektiv och då föll lotten på en av de två tillverkarna med stort utbud och uppdateringsfrekvens.

Med tanke på dina önskemål, så är jag övertygad om att du gjort bästa valet.
Svar från RHelena 2010-10-05 18:42
Då är vi minst två stycken nöjda! Har hunnit studera kameran och dess knappologi en aning, tagit bilder och startsträckan har känts bra. Tror mig veta att jag inte har behov av massor av olika objektiv och andra tillbehör, men bäst att inte svära. En vacker dag släpar man kanske på en tung och på tok för dyr utrustning i alla fall...;-)