Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Undrar lite

Har en fundering som någon säkerligen har ett bra svar på; vill inte störa ansvariga för FS med detta, de har säkerligen viktigare saker att fundera på och mer angelägna frågor att svara på.

Varför blir bildkvaliteten så mycket sämre när man laddar upp en bild på FS? Sker det någon typ av ytterligare komprimering eller dylikt vid uppladdning? Detta är inget jag har tidigare reflekterat över så värst mycket, men nu när jag har en ny fräsch kamera (japp, där satt det, det eviga tjatet om den nya kameran) och bildkvaliteten helt uppenbart är bättre i mina bilder så är det ju lite trist att inte kunna visa upp det också. Något jag kan göra för att råda bot på problemet?

Inlagt 2010-10-16 00:21 | Läst 2021 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Har för det mesta tagit ner till lämplig stl via Picasa. Oftast efter sparsam redigering i GIMP eller Picasa, på sistone även i PSE. Underlaget jpg, men testar numera även att utgå från raw. Hur som helst ser bilden ok ut på min skärm efter att mina åtgärder är klara, men sedan händer det något vid uppladdningen, framförallt verkar skärpan ta stryk.