Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Nu drar jag iväg

Inlägget här lär bli månadens sista inlägg för min del. Med tanke på vilken trängsel det är här på bloggsidan är det säkert bra med pauser för var och en, att döma i alla fall av diskussionen om "spambloggning" både här och i en diskussionstråd.

Ska iväg till ett spännande, lite exotiskt resmål, som dock inte ligger alldeles för långt borta. Sannolikt kommer jag inte att rapportera något därifrån för det kommer inte bli tid för det. Bilder kommer det bli förstås så småningom, tråkigt bara att jag inte hann köpa en telezoom till min nya kamera vilket jag hade planerat göra före resan.Inte har jag hunnit bli tillräckligt bekant med kameran heller... Det har ju varit fullt upp med både trevliga och mindre trevliga saker i vårt liv. Men, det känns rätt bra att komma bort nu och tänka på annat än vår rara hund som inte längre finns.

Inte så länge sedan lade jag in en månbild i kritikpoolen. Fick kritik bland annat för bleka färger, vilket på sitt sätt gladde mig eftersom jag nu fick även tips om färgprofilen. Detta har ju varit ett problem som jag har tampats med, nämligen att färgerna tappas bort i redigeringen/komprimeringen och framförallt när man laddade upp bilder till FS. Kritiken fick mig i alla fall att ta tag i saken och vid koll blev det uppenbart att någonstans under processen tappades sRGB bort i de flesta av mina bilder. Detta hade jag inte uppmärksammat tidigare, inte konstigt kanske för jag visste ju knappt vad färgprofiler och sRGB var. Börjar få ordning på detta nu, utan att jag för den skull förstår fullt ut vad det handlar om...ännu.

Här är i alla fall den bild jag nämnde, den pampiga månen häromkvällen. Och färgpresentationen sRGB finns där nu! Eller var det nyss i alla fall... Fullmåne2 en tidig kväll

Inlagt 2010-10-28 23:10 | Läst 2024 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
fin bild på månen, hoppas ni får en trevlig resa. Skriver detta med min nya smarta telefon.