Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Upplivad!

Det är visst vinterbilder som gäller nu. Inget annat val finns väl någonstans i detta avlånga land just nu. Kollade just SMHI:s snökarta och det verkar som hela landet är vitt, inlusive Skåne och Blekinge. Någonstans på Västkusten och i Värmland är det lite tunt med snötäcket men vitt är det. Otroligt när det är bara november.

Tidigare i höst kändes som något var helt fel. Var fanns längtan efter en riktig vinter? Det var bara jobbigt att tänka på den långa mörka hösten, först september och oktober som går ju an, sedan den värsta av månaderna november. December brukar ju inte vara mycket bättre fast man lever ju alltid på hoppet. En lång väntan på en vinter som kanske aldrig kommer. Lika bra att hoppa över alltsammans. Längtade till våren redan innan hösten hade börjat!   Jag, uppvuxen vid polcirkeln! Vinterälskaren! Före detta sådan?!?! En skrämmande upplevelse. Och nya skidor hade jag köpt i vintras. Nu ville jag inte veta av dem ens. Hade ju köpt en vinter- och vädertålig kamera också, till råga på allt!

Och så fick vi snö och ordentlig kyla. Gamla jag kommer tillbaka - roligt med vintern! Blir riktigt upplivad och känner åter igen mig vilket är ganska skönt.  Nu är allt som det ska! Och nu slipper jag surfa på nätet och drömma om varma resmål i fjärran. Ordningen är återställd.

 

Inlagt 2010-11-30 21:39 | Läst 2097 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Visst kan en riktig vinter vara vacker! Men ofta blir det ju för kallt för att jag ska vara lycklig. Det nyper i fingrar och tår, och inga skor och vantar verkar välfodrade nog.

På ön där jag bor kan det tillfälligtvis vara mycket snö, men den duger oftast inte till något annat än snögubbar. Blöt och tung. Och så har vi halkan, den kan vara riktigt svår. Flera grannar har redan halkat omkull, en bröt armen i fallet. Så vi är lika glada att alltsammans har regnat bort.

Men jag minns med glädje de få vinterlov jag tillbringat på riktiga landet, t ex en gång i Dalarna när man kunde åka sparkstötting till och med inne i Ludvika. Det var inte någon biltrafik att tala om på den tiden, måste ha varit runt 1950.
Svar från RHelena 2010-12-01 21:21
Grejen är väl att om man har vuxit upp i riktiga vinterförhållanden så sitter känslan i kroppen. En riktig vinter är det när det är mycket snö och riktigt kallt. Idag har vi haft -14 även under dagen och det tycker jag är helt ok. Har dock efter många år här i Uppsala ("söderöver") börjat tåla värme bättre och tackar inte nej till solsemestrar!

Bläddrade bland skidresor till Vancouvertrakten ett par år sedan. Noterade att det kan bli enorma mängder snö kring bergen där. Det bidde ingen resa då, åkte till Dolomiterna i stället, men en Kanadaresa borde bli av någon gång, särskilt när en av mina gamla kompisar bor där.