Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Vikingarännet ännu en gång

Borde ha nämnt i gårdagens inlägg att det nya objektivet Pentax SMC-DA 50-135/2.8 SDM testade jag första gången på riktigt vid Vikingarännet. Nöjd.

Eftersom det blev ett stort antal bilder (tills minneskortet var fullt och fötterna hade frusit till is, snudd på i alla fall) vid evenemanget tar jag mig friheten att uppehålla mig vid ämnet ytterligare en gång, minst. 

Tråkiga saker händer också vid sådana här lopp. Här är fyhjulingen på väg med väldans fart för att återvända någon minut senare med en jätteledsen elitdam. Bruten hand verkade det handla om, rapporteringen senare bekräftade handledsbrott.

Sedan följde den ändlösa mängden åkare, åkare, åkare...

Inlagt 2011-02-15 00:03 | Läst 5371 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Åkte du själv, eller gick du till fots?
Tog inte med skridskorna, klokt nog. Det hade visserligen varit trevligt att åka med strömmen söderut en bit, men att åka mot folkmängden hade blivit ett klart störande moment. Däremot kunde man gå kring Krusenberg landvägen. De två sista bilderna är från vätskekontrollen just vid herrgården, men de andra strax söder om Krusenberg.
Jag brukar åka till Sigtuna och kolla för där händer mycket under Vikingarännet. Förutom sedvanlig vätskekontroll kan du få nygräddade pannkakor lagade av vikingar i full mundering. Sköna damer i vikingutstyrsel bjuder också på godsaker. Det händer så mycket här och folk stannar till och pratar en stund. Tyvärr var jag sjuk i söndags och kunde inte närvara. Dina bilder från loppet ger i alla fall en liten tröst :-).
Svar från RHelena 2011-02-18 19:48
Oj. Söder om Krusenberg (alltså inte vid själva Krusenberg) hände inte mycket alls. En privat korvförsäljning ställde upp, men kundunderlaget var dåligt då åkare var inte hungriga ännu så här tidigt i loppet.

Det blir kanske en vargavinter till så det kan bli nya bilder, och även för din del, från Vikingarännet!