Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

En historia som inte kan berättas

Ofta utgår jag från ett slags handfast berättelse i mina blogginlägg. Antingen är en händelse, ett händelseförlopp, en resa (i vid bemärkelse) eller dylikt utgångspunkten. Kanske är självaste bilder utgångspunkten för en berättelse via littera (bokstäver).

I dessa bilder nedan finns också en berättelse, framförallt i bild nr 2. Bild nr 1 kommer från samma trakt och hänger på sitt sätt ihop med nr 2. Dock är själva historien omöjlig att berätta i ord, just här, på grund av etiska skäl. Bilderna får tala.

 

Inlagt 2011-04-30 00:00 | Läst 2564 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är så hemskt med denna miljöförstöring som råder överallt. Jag får ibland ringa till tekniska kontoret när de lagt hela möblemang och teknisk utrustning i min lillskog.
Dina bilder visar mycket om hur människor skaffar egna soptippar samtidigt som bonden har sått ......................
Önskar dig en fin valborgsmäss
Gun-Inger som slipper den förskräckliga UFON i natt.
Svar från RHelena 2011-04-30 10:01
FS-medlemmen Björn Billing sa i en intervju i Kamera & Bild något i stil med att vacker natur och landskap är värda att fotograferas för att visa vad vi kan förlora om vi inte värnar om den. Här visar jag både det och "förstörelse" fast det sistnämna här är egentligen ett skede i ett lite sorgligt händelseförlopp. Skulle tro att det inom kort inte kommer att se ut som en soptipp på den här platsen.

Trevlig Valborg!
Ja, man funderar över om det är en improviserad soptipp eller kanske en brandplats. Men den gamla spisen är värd ett bättre öde än att stå ute och rosta. Kan ingen som handlar med gamla saker komma och hämta den? Den borde kunna få ett nytt liv någonstans!
Svar från RHelena 2011-04-30 10:04
Ingetdera stämmer, men vi får ta detta över en kopp kaffe någon gång! Hoppas verkligen att den gamla spisen inte hamnar på soptippen på riktigt för den ser ut att vara värd att behålla. Den har använts framt till rätt nyligen.

När lite mer tid har förlöpt går det kanske berätta varför det kan se ut på det här sättet på den här platsen.
Kulissen ser ju fin ut men när man kommer bakom ser man något annat. Det värsta är att så fort någon har börjat slänga sopor, det behöver bara vara en sak, t ex spis, så tror andra att det är en soptipp och så börjar eländet. Mellan Knivsta och Märsta fanns förr en sådan plats där vi brukade plocka svamp. Folk tippade av allt möjligt skrot.
Svar från RHelena 2011-04-30 10:09
Visst stämmer det, en början till en soptipp tenderar att växa, åtminstone så kring storstadsområden.

Här är det en annan bakgrund. Hade varit bra om jag hade tagit bilder på platsen innan detta stadium nåddes. Förmådde mig aldrig till det. Det här är väldigt kryptiskt förstås, men jag får dra historien muntligen när vi ses...