Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Strandliv med en 35 mm

För att bevisa att jag inte alldeles har snöat in på makro enbart lägger jag in några bilder med ett annat nytt objektiv som jag beställde från Cyberphoto. Denna firma var inte lika snabb som den andra leverantör jag använde mig av samtidigt och tur var väl det; två nya objektiv samtidigt hade bara blivit för mycket.

Väntar med att berätta närmare detaljer om objektivet eftersom mina första bilder blev tagna på kvällen och de gör ingen rättvisa åt själva objektivet. Ljusförhållandena var egentligen för klena för fotografering utan stativ överhuvudtaget.

Men här ska vi nu inte fokusera på bristerna utan på själva innehållet i bilderna; så här trevligt kan man ha det på stranden en trevlig kväll, man sitter i en brassestol, har god dryck i glaset, tuggar på något lämpligt tilltugg, sommarkvällslivet i olika skepnader pågår framför ens ögon... I natt har det åskat och ösregnat i timmar, i omgångar. Det verkar bli tunnsått med fina kvällar ett tag framöver, man får leva på minnena.

Några leker...

...andra simmar eller går...

... vissa går åt andra hållet...

... men familjer drar sig mot byn...

... och det blir alldeles för mörkt att fotografera...

... men då ljusnar det hastigt upp... (en stor dunk bensin gör susen, halvfarligt...)...

... för att bli väldigt mörkt sedan...

... men även på det anrika pensionatet pågår det sköna livet....

 

 

 

Inlagt 2011-08-07 14:01 | Läst 2561 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jösses, gammaldags pensionatsliv, det är grejer det! :-) Vi får verkligen hoppas att det inte regnar bort.
Svar från RHelena 2011-08-08 00:05
På det här pensionatet är livet rätt så modernt numera. Under Sweden Rock bor det rockare här, under tennisveckan bor mest barnfamiljer här och spelar förstås - gissa vad, under seniorveckan... Så rullar det på.... Makens morföräldrar bodde på stället på sin bröllopsresa år 1918.
Utan att läst detta inlägg innan känns det lite som du och jag hade lite samma tankar med våra senaste inlägg. Den tredje bilden blev effektfull, känns som ett gammalt foto med urblekta färger.
Svar från RHelena 2011-08-08 11:39
Har trixat en aning med några av bilderna, mest med den tredje vars stämning jag också gillar.

Ibland får ändamålet helga medlet vid fotograferingen. Andra gånger gäller det omvända. Varför skulle man alltid avhålla sig från fotograferingen bara för att de bästa förtutsättningarna saknas....?