Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Med en kärlek i Stockholm

Har blivit kär. Och kärleksföremålen är två! Platonisk kärlek som inte är besvarad...? Kanske är kärlek att ta till överord, kanske ska jag använda gillar skarpt i stället för att beskriva mina känslor. 

Föremålen för mina starka känslor? Det är mina två fasta objektiv, nya båda två, en 100 mm och en 35 mm. Det har blivit några makrobilder på den senaste tiden med 100 mm och allt annat har plåtats med 35 mm, nästan enbart, så även de nedanstående stockholmska bilderna.

Fast bilder på gatulivet i Stockholm börjar med en bild från trevliga Uppsala.

 

 

Bilderna nedan är från Sergels torg eller närmiljön däromkring.

     

 

 

 

 

     

 

Förr eller senare hamnar på Stockholms centralstation där kaos råder, sedan länge.

Vilken av bilderna är att föredra...? Bilden ovan är "äkta", det var ju den jag tog (rätat upp något), utsnittet nedan gör budskapet tydligare, men kanske påminner det hela då om PS-montage...?

 

 

 

 

Inlagt 2011-08-13 10:59 | Läst 3089 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Den näst sista är ju väldigt fyndig :-). Tyvärr har jag ingen fast 35:a med AF till min kamera och de manuella går inte så bra till min fullformatare. En 35:a står högt på min önskelista. Jag förstår att du gillar objektivet. Makrovärlden är trevlig att besöka ibland och 100 mm fungerar oftast bra. Mitt makro är på 105 men jag skulle gärna vilja ha ett på 180 mm men det ligger längre ned på önskelistan. Kanske ses vi i slottsparken i dag?
Svar från RHelena 2011-08-14 11:07
Det är väl bra att alltid ha något på sin önskelista!? Nej, det blev inte Slottsparken för min del utan en lite större "park" - Tyresta nationapark. Inte dumt!
Som sagt, fasta gluggar är roligare att använda! Jag gillar också 35 mm, det är den jag använder mest till min DSLR-kamera. Kul att se att du börjar få grepp om "vardagsfoto i urban miljö" :-) Du har några riktigt smaskiga karameller här -- flickan på piedestalen på Sergels är en höjdare!
Svar från RHelena 2011-08-14 11:11
Denna 35:a är så bra ur flera perspektiv, inte minst även för att kameran blir så enkel att ha med. Stockholm är en tacksam stad för fotografering, helt annat än småstäderna eller bymiljöerna om man vill fånga upp folk på bild. Det händer ju grejer hela tiden framför ens ögon, åtminstone så här i sommartid.
Underbara bildeR
Svar från RHelena 2011-08-14 11:12
Tack du! Gatufoto är inte så dumt emellanåt!