Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Har också fotograferat i dimma - ett litet tag sedan...

Minnsann så har jag också varit ute och fotograferat i dimma. Ett tag sedan var det ju riktig hausse för dimmiga morgonfoton här på FS, men nu har entusiasmen mattats av betydligt. Vad kan det bero på? Är det för kallt att gå ut? Är det ingen sport längre när man inte behöver gå upp kl 03 eller möjligen kl 04? ;-) Nu pratar jag ju inte om dalmasen Peter förstås, han är det pigga året runt-undantaget uppenbarligen.

 

 

 

Kan inte stoltsera med att jag var jättetidigt ute på min fotosession, höst är ju höst. Solen går upp sent. Skamset måste jag erkänna också att mina bilder inte ens härstammar från i år utan från förra året... Trodde rent utav att jag hade redan publicerat dem, men så var det inte. I stället hade jag lagt några av dem i mina album. Ett par morgondimmiga bilder hade jag publicerat i bloggen, men inte just dem här (tror jag ganska säkert). 

 

 

 

 

Hur håller ni förresten reda på vilka bilder ni har publicerat i bloggen sedan tidigare? Tycker att jag inte har något riktigt bra system för detta nu när det börjar bli ansenliga mängder publicerade foton att hålla reda på. Vill ju inte heller gå in i fällan att publicera samma bilder om och om igen, man vill ju liksom inte vara pinsamm... Har sett vid några tillfällen att några har upprepat sig och uppenbarligen utan att själva ha en aning om det (har märkts i texten).

 

 

 

Efterord: Noterat i efterhand att Tommy v K har också varit ute och fotat i dimma alldeles nyss. Heja för alla som gillar dimma!

 

Inlagt 2011-10-19 23:05 | Läst 4052 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vem gillar inte dimma men samma person gillar mest sängen tidig morgon. Innan jag lade om min dygnsrytm var jag också tidigt ute. Härliga bilder har du lagt in denna kväll.

De blir extra dimmiga märker jag för ögonen börjar bli trötta.

Jag har en mapp på skärmen där jag lägger in bilderna jag har i Bloggen. I början var jag så ordentlig och skrev datum på en mapp i mappen. Nu har jag slarvat ett tag.

Ha det gott jag håller på med att komponera blå och vita bilder i Foqus.
Finns mycket av den varan lite överallt.

Gun-Inger
Svar från RHelena 2011-10-20 22:21
Dimma är så fint, men det kan också bli ruggigt kallt på grund av fukten. Minns inte riktigt hur det var just denna dag jag tog bilderna. Har använt din metod med datummappar i en huvudmapp, men har slarvat en del också. Fast det var i början mest faktiskt...
Jag lägger också mina i en speciell bloggmapp och försöker döpa dem efter bloggens rubrik. Har funkat ganska bra.
Svar från RHelena 2011-10-20 22:23
Din metod är ju också en variant att fundera på. Lite mycket jobb för min del kanske, misstänker jag. Försöka kan man ju alltid så får man se...
Fina morgonbilder Rauni. Jag tycker särskilt om den andra bilden med trädgrenarna som naturlig inramning. Jag har själv tagit en bild med min gamla Yashica 6x6 vid ungefär samma ställe. Än har jag inte lyckas överge den goa sängvärmen för dimma och morgonkyla :).

/Torbjörn
Svar från RHelena 2011-10-20 22:34
Tack tack! Avundas alla morgonpigga... Och nu när du nämner sängvärmen kontra morgonkyla så känner man ju inte mer för morgonbilder... Fast den gången man tar sig i kragen blir man ju riktigt nöjd!
Dimma är fotografiskt tacksam.

En del medlemmar publicerar samma bild många gånger i sin blogg. Massor! Inte alls alltid som misstag.

Själv brukar jag nöja mig med att publicera relativt nytagna bilder, vilket förebygger risken för oavsiktlig dubbelpublicering. Men jag har faktiskt möjlighet att märka bilderna i mitt albumprogram, och till och med lägga in en liten notering om publiceringdatum. Jag använder i dag den möjligheten främst för bilder jag använder i gratulationer och andra hälsningar, så att jag inte av misstag skickar ett foto som födelsedagshälsning till samma person flera gånger.
Svar från RHelena 2011-10-21 00:11
Visst är dimma härlig att fotografera. Fast dimma utan något annat i sikte skulle kanske inte bli så spännande!
För min del blir det också mest nytagna bilder som går till publicering. När man börjar bläddra bland äldre bilder dyker det dock upp en hel del sådant som man vill få ut. Så blev det ju igår när jag höll på att organisera bland mina bilder som håller på att proppa igen datorn...
Albumprogram; har du det i ACDSee Pro? För min del blev det massa strul med betalningar och annat när jag beställde den. Sedan tröttnade jag på strulet. Nu har jag tagit nya tag och varit i kontakt med dem igen så vi får väl se om jag får igång programmet på riktigt inom kort....
EGW 2011-10-21 04:41
Vilken otur att du fick strul med dem! Jag har använt deras produkter och successiva uppgraderingar nu i tio års tid och kan inte påminna mig att jag haft några direkta problem. Deras support har också alltid responderat på mina frågor. På den tiden jag bodde i Sverige och handlade med dem fick jag till och med orderinformationen från dem på svenska. Så jag hoppas det löser sig!