Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Dags att avbryta ett litet projekt

Många av oss har diverse fotorelaterade projekt som vi ägnar oss åt. Jag hade också ett sådant, men nu har jag fått nog. Mitt lilla projekt handlade om alla månaderna under 2010, det vill säga vad som hände, vad som fastnade i bild osv under det gångna året. Foton från varje månad skulle ut här i bloggen. Det har funkat fram till augusti, men så blev det dags att klippa av det hela. Pourquoi?

Har alltså avverkat månaderna januari 2010 till augusti 2010 sedan tidigare och publicerat bilder från respektive månad. Tog häromdagen itu med resterande året 2010 och upptäckte att detta var inget kul. Dels handlar det nog om att jag började blogga i september 2010 och en hel del har redan avhandlats i "realtid", nästintill. Dels verkar det som det inte passsar mig särskilt väl att börja grotta i det förgångna. Det är helt enkelt himla tråkigt att hålla på med gamla bilder på detta inplanerade sättet... Bilderna och händelserna känns passé helt enkelt. Så det blir inga delar nr 9, 10, 11 och 12 så som det känns just nu.

Fast nog tycker jag att det är förargligt att jag t.ex. inte kan känna entusiasm över alla de bilder jag tog t.ex. i Istanbul i oktober förra året. Här har jag skrivit endast ett par inlägg som bl.a. handlade om Istanbuls katter, men det fanns ju så mycket mer att visa! Vi får se om jag ids ta upp denna tråd vid något tillfälle... Väntar på inspiration för att göra det...!

Ett par bilder från september förra året blir det här i alla fall. Båda två är tagna i Blekinge.

 

En del retar sig på vindkraftverken. De äger dock en viss skönhet i mitt tycke. Dock inte när de är placerade bland Smålands kullar, där passar de inte!

 

Badsäsongen är slut, nya bryggäster befolkar bryggan som har delvis monterats bort för att besparas vinterns vedermödor.

Så småningom kan det bli fler bilder från tidigare år, men jag måste nog överraskas av dem och känna något slags uppsvingskänsla för att fixa med dem. Och den känslan kan inte planeras in!

 

Inlagt 2011-11-25 23:34 | Läst 4353 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vet du vad här är så många just nu på Fotosidan som inte orkar med bilder längre på samma sätt som tidigare.
Jag tror det är detta hemska väder utan sol så länge som omedvetet gör så kreativitet försvinner från oss.

Dessa två bilderna måste du väl tycka om det gör i vart fall jag. De förmedlar olika miljöer.

Jag skulle tycka det vore så mysigt få se dina bilder från Istanbul. Kan du inte lägga in dem i ett album. Jag kommer aldrig dit. Måste vara en spännande plats besöka.

I morgon kanske den där lilla solen skall ge oss en stråle här i Skåne.
ha det ------------------Gun-Inger
Svar från RHelena 2011-11-26 21:31
Hösten är en knepig tid på många sätt. Bristen på ljus påverkar oss såklart även om just jag tycker mig vara van från uppväxten vid polcirkeln. Brukar längta efter lite snö så här dags på året, det gör livet lite ljusare, men "ur led är tiden" för min vanliga snölängtan har minskat med åren... Konstigt. Ska försöka göra något åt Istanbul-bilderna vid något tillfälle. Lovat dock inget... Ha det bra!
Jag tycker också att mina nytagna bilder är roligare att hålla på med än de gamla. Men vi andra, vi som ännu inte har sett dina Istanbulbilder, skulle säkert tycka att det var kul att se dem. Båda de bilderna du publicerat i dag är i alla fall fina. Bortsett från att jag har aversioner mot vindkraftverk. Bryggan med måsarna har en mysig stämning.
Svar från RHelena 2011-11-26 21:36
Jag verkar ha allra svårast att ta itu med bilder från resmålen, kanske beror det på att urvalet blir så extremt svårt när man ju alltid kommer hem med massa bilder. Helst vill jag också berätta något vettigt till bilderna och då börjar det bli tidskrävande... Jo, jag ska försöka göra något åt Istanbul-bilderna, staden är helt fantastisk! Vill minnas förresten att jag har lovat just dig att lägga upp bilder från Jordanien också vid ett lämpligt tillfälle. Det finns andra resebilder också... Dåliga samveten staplas nu upp så här...
EGW 2011-11-27 01:01
Problemet med ditt dåliga samvete är att jag inte kan använda det till nåt. :-D

Kom ihåg: foto pysslar du med för att det är roligt. Är det inte roligt, så låt bli. Hur som helst, kommer det resebilder så utlovar jag entusiasm!