Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Mina motorbilder och en liten fråga

Till gårdagens fotofika hade jag med mig bilderna nedan. Det som binder samman bildserien är speglingarna, bortsett från ett tydligt undantag. 

De flesta av veteranbilbilderna har en komposition där strävan har varit att inte hålla sig till det centriska.

 

 

Något för den motorcykelintresserade; vid fikat fick jag reda på att hojen i fråga var en Honda Shadow. Själv intresserade jag mig för hojen för att den var så fantastiskt vacker, ren och glänsande - verkligen värd att studeras närmare.

 

När jag gjorde det så insåg jag plötsligt potentialet för fler foton, med speglingen i fokus. Här tycker jag att den förbipasserande mannen med sin undrande blick, vår sheltie Micki (som inte längre finns) tittandes på honom och den märkliga skuggbildningen var lite skojiga detaljer. Den som känner igen bilden kommer ihåg alldeles rätt; jag har visat den tidigare.

 

Nedan är min bildserie på veteranbilder och främst detaljer. Stötte på dessa bilar i Sölvesborg i somras, det verkade handla om en spontanträff, men vad vet jag. Den sena eftermiddagen/kvällen var i alla fall vacker och mycket lämplig för en samling på Stora torget innan alla gav sig iväg mot ett "hemligt" mål med picknickkorgar. 

Ett par av bilderna har jag visat tidigare fast i ett klart sämre utförande. Vid tidpunkten i fråga hade jag nämligen tillgång till enbart Picasa som redigeringsprogram i min laptop. Laptop använder jag enbart vid "sommarförvisningar" och då är det också mobilt bredband som gäller. Hemma använder jag min stationära dator med det vanliga bredbandet. Min fråga: ni som jobbar med bildredigering via en stationär dator hemmavid; hur gör ni när ni är på resande fot? Har sett att en del gör reserapporter i bloggen redan under sin resor. Ingen konst i och för sig att installera PSE/PS/Lightroom etc på en ytterligare dator, men det får man kanske inte på grund av licensrättigheten etc, kanske är programmen spärrade till och med? Webbaserade redigeringsprogram då, dvs. betalvarianter av sådana; de är väl knutna till en IP-adress? Jag hoppas att jag har använt korrekta termer så att min fråga blev tillräckligt begriplig...

 

Bilden här är däremot lite obegriplig .... Ett lited ledtråd: det glänsande röret nertill är ett avgasrör. Egentligen hade jag inte tänkt ta med denna foto alls till fotofikat, men tydligen hade den åkt med vid beställningen till Crimson, utan att den var ens "färdigredigerad"...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista bilden bjuder inte på någon vidare spegling, men de harmonierande färgerna gick inte att motstå... 

 

 

Inlagt 2012-04-15 13:52 | Läst 2760 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul med speglingar, och roligt att du fångat dom på ett så annorlunda sätt! Snyggt!
Svar från RHelena 2012-04-15 21:26
Speglingar, var helst man träffar på dem, är rätt spännande. Tack Heléne!
Den andra bilden är kul och det kunde vi ju redan konstatera på Dagnys senast vi som var där. Jag gillar också bild fem, som också har en trevlig spegling.

/Torbjörn
Svar från RHelena 2012-04-15 21:43
Nr 2 var den jag skulle visat om bara en skulle visats upp så det gläder mig att den väckte ditt intresse! Femmans spegling visar en hel del av miljön kring Stora torget, en lite småcharmig småstadsmiljö! Tack Torbjörn!
Opel bilden var den jag kollade upp i ditt förra inlägg. Sa till Johan att det måste vara en -70 så vi kollade i bilregistret. Och visst var det en 1970 Opel Rekord
Svar från RHelena 2012-04-15 22:32
Aha, det var därför du såg så konfunderad ut! Bil som bil, hoj som hoj - och andra sidan är det kul att veta lite mer. Tidigare när vi var hundägare, kunde maken komma tillbaka från hundpromenaden och säga att de hade träffat en trevlig hund som Micki gick bra ihop med. När jag frågade vilken ras (det kunde vara bra för mig också att veta vilka hundar vår vovve kunde träffa utan problem) så kunde jag få svaret: "Inte vet jag; den hade fyra ben och en svans. Och så var den så här stor (handen vispar fram en obestämd mankhöjd kring 20-40 cm....)" Hmmm...