Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Grill eller grin?

Det har ju visats lite grillbilder här på sistone, vissa med en eller “annan”  böna och andra utan. Peters bilder kom att påminna mig om att jag har ju också kvar en opublicerad s.k. grillbild. Kanske är denna gamla Buick en jänkare. Vet inte riktigt vilka veteranbilar som räknas som sådana; räcker det att bilen är av amerikanskt ursprung för att vara en jänkare? Krävs det något ytterligare?

Hade tidigare ett inlägg (här ) med ett antal bilder på gamla raringar till bilar, men denna nedan platsade inte riktigt med den gången, den fanns med som en närstudie enbart den gången. Visst har denna Buick en vacker "grill"! I mitt tycke ser den dock snarare ut som ett originellt, en aning personligt men uttrycksfullt grin, egentligen!

Obs! Fick en böna med fast jag just då hade egentligen föredragit en bönlös bild!

 

Inlagt 2012-06-01 23:41 | Läst 2019 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nu skall väl en böna ha minst liks svulstiga attribut som bilen.
Nu verkar ju bilen ha mer mer former än damen på bilden. Så det är väl klart öppet att ifrågasätta om detta är en böna.
Eftersom jag har liten erfarenhet på området överlämnar jag omdömet till mer erfarna personer:-).
Svar från RHelena 2012-06-02 00:08
Ja,frågan är: vad är en böna? Är ju ingen expert heller så jag tittar i Wiktionary. Synonymer i det här fallet (bortsett från växtriket) är: brud, brutta, tös, donna, jänta, fjälla, mök, spätta, snäcka, brallis, pingla, sötnos, snygging, goding, pudding, tjack. Och så förstås ung (vacker) kvinna. Så mycket ord, faktiskt några som jag har aldrig hört talas om (mjälla och mök t.ex.). Tjack trodde jag var något helt annat.
Det är klart att Buick är en jänkare. Jänkare är väl en försvenskning av yankee.
Om inte annat så är det ett dollargrin. :)
Svar från RHelena 2012-06-02 00:09
Då så! Då är det rätt enkelt att avgöra vilka bilar är jänkare, även för en amatör. Tänkte inte på dollargrin, men det stämmer ju...!
Den där gillar jag - den ser ut som ett litet dollargrin :)
Svar från RHelena 2012-06-02 09:38
Har nu kollat upp ordet "dollargrin" och det visar sig att denna Buick inte bara ser ute som ett sådant utan ÄR det också (dvs om denna är fr 40-50-talet). Så här säger Wikipedia: "Dollargrin är smeknamnet på bilar av märket Buick från 1940- och tidigt 1950-tal. Namnet kommer av den speciella designen på grillen med ett flertal vertikala kromade tvärslår som får grillen att likna en grinande mun med blanka tänder. Ibland används termen om alla amerikanska bilar från samma epok som har stora kromade grillar."
Man lär sig alltid något när man läser din blogg Rauni. Dollargrin trodde jag var amerikanare i allmänhet med överarbetade grillar. Jag visste inte att det var "Bjucken" som var ursprunget ;). Av någon konstig anledning gör sig "bönor" bra till den här typen av bilar ;). Bilarna är ju en sinnebild för det maskulina och att många bönor dras till de här bilarna är jag övertygad om. Samtidigt som jag vet att en och annan är ditplacerad också ;). Kul info och härligt, grinig bild ;).

/Torbjörn
Svar från RHelena 2012-06-03 13:11
Skulle väl säga så här: JAG lär mig alltid något nytt här på FS! Slänger in ett inlägg -> kommentarerna väcker ofta frågor man inte hade tänkt på -> sedan tar nyfikenheten över -> vips så har man själv (och kanske några till) lärt sig något nytt eller något som är nygammalt (bortglömt).
Roligt Torbjörn att du gillar min griniga bild!