Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

En rapport till från Dagnys fotofika... med ett spöke som sällskap...

Det spökar*** här på FS... hade precis skrivit färdigt hela inlägget och så var allt borta utom det allra sista med EN bild och texten därtill... Mycket konstigt eftersom jag hade sparat alltsammans flera gånger om! Och jag sitter vid en alldeles ny oförströrd dator dessutom så jag kan inte skylla på den heller...

På väg till Dagnys - det är härligt med färgklickar på hösten!

 

 

Jag kände mig iaktagen. Förmodligen var känslan ömsesidig.

 

Claes brofotografen och Malcolm (?), Ewa också. Alla fotofikabekanta sedan tidigare fast inte så mycket att man är säker på alla namnen...

 

Tobbe, Annelie och Mårten; den sistnämnde fick representera ett nytt ansikte denna gång.

 

Affe till höger.

 

Tommy, Annelies hemmasupporter i mitten. En hundhörna uppstod här eftersom Mårten hade fina hundfoton på sin riesenschnautzer i sin dator och Annelies familj har en busig hundvalp av rasen puli. Och jag har haft både en schäfer (min favoritras) och en sheltie och ska bli en hundägare igen, jag bidar min tid... Inget fel på katter förstås heller, har haft två perserkatter (de är nästan som hundar - läraktiga och trogna sin matte/husse/familj!).

 

Engagerade diskussioner hör fotofikat till.

 

Ewa och jag gick efter fikat för att kolla på skor. Jag hade inte råd att köpa dessa fantastiska dojor (18.000 kr). De och så mycket annat inspirerande, skapat av konstnären Thomas Raschke, finns att skåda på Galleri Kaleido som är granne med Broströms kafé i Godsmagasinet (vid stationen i Uppsala).  

 

Ute på stan skulle jag inte ta några foton, hade ju bara N8 med mig och den kommer inte riktigt till sin rätta i detta höstljus med starka kontraster. Ändå fann jag mig springandes efter denna fina bil... Tror att Ewas fotande triggade igång mig (något ska man ju skylla på...)

 

Vårt mål var en vernissage med en samutställning av några fotografer på UFS (Uppsala Fotografiska Sällskap). Utställningens tema var fotografiska verk framställda via cyanotopi. Här berättar Morgan (min f.d. fotokursvän) för Ewa om bilderna på utställningen och förstås om cyanotopin också. Både Ewa och jag hade några favoritbilder här, men vi fotointresserade (vi som fotar själva) köper ju inte varandras bilder... Det fick vi också en anledning att prata om ett litet slag!

Sedan hamnade vi en liten stund i en diskussion i mörkrummet med en annan UFS-medlem. Om vaddå? Ja, bl.a. om varför det är så mycket lättare för många fotografer att diskutera teknik än innehållet i fotografierna. Vi kom fram till det sannolika svaret: det är så mycket enklare att lufta tankar kring tekniken än de mjuka frågorna i bildskapandet... Tekniken har sina bestämda ramar, men estetiken som hör bildinnehållet till flyter på något vis ut och gör diskussionen mycket knepigare och "känsligare". Förresten diskuterade vi även om huruvida man ska döpa eller inte döpa sina bilder med namn... Olika åsikter fanns! Kanske är det sammanhanget där fotona visas som avgör? 

 

 

Och så var dagen nästan slut, klockan hade blivit mycket. Jag skulle varit borta en timme eller två och så blev det nästan fem timmar ... En vanlig fotofikadag med andra ord! :)

 

***Någon berättade vid fikat att det var en del konstiga fenomen som har dykt upp på FS, t.ex. att  man kunde hamna på helt felaktiga sidor när man klickar på vissa saker etc. Något som ni har upplevt; apropå detta som hände med mitt försvunna inlägg...?

 

 

Inlagt 2012-10-07 22:29 | Läst 3776 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den enda skumma sida jag har hamnat på är Din :-)
Fit fotoreportage förresten.

Tommy, som nog försvinner snart....
Svar från RHelena 2012-10-07 22:46
Konstigt att du hamnade genom blogginläggsskummet in på detta inlägg...!
Jag ska också försvinna strax, sömn och morgondagen och en hel arbetsvecka väntar.. Ha en fin vecka!
tomazon 2012-10-07 22:57
Ha en fin vecka du med Rauni. Glömde säga att bild nr 1 är riktigt bra.
Jättefina bilder, din Nokia fortsätter att imponera på mig! Men det är nog som man säger; en bra fotograf tar bra bilder oavsett vilken kamera. Det var så intressant på UFS och många tankar väcktes och några frågor fick ju redan sina svar. Slow-photography med allt vad det kan innebära intresserar mig mer och mer, kanske hamnar jag i ett mörkrum en vacker dag. :-) Ha det gott!
//Ewa


P.S. Tack för sällskapet! Dojjorna skulle jag gärna ha här hemma, tur att vi inte missade den utställningen!
Svar från RHelena 2012-10-08 23:06
Äsch, fjäska inte för mycket nu... men tack i alla fall för de fina orden! Och tack för sällskapet, det blev en givande tur till UFS i ditt sällskap!
Ser att jag missade ett riktigt intressant fotofika! Men, å andra sidan så brukar de ju vara intressanta så... :) Nästa gång ska inget stoppa mig!! Inte ens uppsatsen...
Härliga bilder!
/Anna
Svar från RHelena 2012-10-08 23:11
Hade väntat mig att se dig på plats, synd att du inte kunde komma! Många av de vanliga nunorna hade andra saker för sig, men trots det var vi ju en lagom samling - det här antalet verkar vara idealet om man ska föra ett samtal med alla. Ser framemot din närvaro nästa gång!
Fick en kommentar till mitt inlägg, men den har jag har tagit bort för att vederbörande inte ska behöva ha sin e-postadress på nätet (hon är inte FS-medlem). Nedan kommentaren i fråga. Har svarat personen via mail. Har svarat också att jag inte är direkt någon Picasa-expert då programmet inte är är mitt förstahandsval som redigeringsprogram numera, men svara på frågor kan jag ju försöka göra ändå...

"Många Hej, fina bilder du tar. :)
Såg i något inlägg att du verkar ha koll på picasa och undrar om jag får ställa några frågor till dig ang det?
min mail är xxx
Ha det bäst!!