Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Sista dygnet för sådant här

Ibland har jag gjort i ordning blogginlägg till ett färdigt eller halvfärdigt skick för att invänta ett senare publiceringstillfälle. Det kan då hända att inläggen och bilderna blir bortglömda. Så är det med fotona nedan, de skulle ha blivit publicerade ett år sedan, men något annat kom i vägen. Antagligen nya foton... I morgon är det Tjugondedag Knut, dags att göra sig av med allt som luktar juligt, även det i bildväg...

.

 .

.

.

Dessa två foton hör ihop med två inlägg publicerade i december 2012 - Mycket känsla ingen skärpa... och Häromkvällen blev bilderna väldigt underliga.... Faktum är att bilderna ovan är de som har varit mina favoriter bland alla underligheterna...

Ser att jag hade kategoriserat de tidigare inläggen både som både Nattbild och Konstfoto; det sistnämnda känns lite högtravande, tycker jag nu. Men och andra sidan är de "konstiga" så det får väl passera även denna gång...

.

 

Inlagt 2014-01-12 22:02 | Läst 3690 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Varför inte det avgör du själv visst är alla foton även bildkonst.
Ha det gott
Gun-Inger
så man måste göra sig av med julen nu...........
Svar från RHelena 2014-01-13 23:30
"All fotografi är inte konst" - sade rektorn på Konstfack rätt nyligen... Håller faktiskt med henne till viss del... En annan sak är naturligvis vad var och en laddar ordet med.
Jag ska spana efter kvarvarande jultecken den närmaste tiden. Själv tycker jag att det skulle varit skönt att få behålla adventsljusen eftersom det fortfarande är rätt mörkt mesta tiden av dygnet. Någon annan här hemma har dock hunnit plocka undan allt och packat in i förrådet... En ljusslinga ute är kvar, tack för det!
Ha det fint!
Konstiga bilder är väl konst. Dina konstbilder är vackra och sätter igång fantasin. Gillar speciellt den sista bilden från bilfärden som får mig att tro att du lyft på locket på en flygel och fotat strängarna.
Svar från RHelena 2014-01-13 23:33
Då säger vi så!
Konstiga bilder ger konstiga associationer... flygel... hmmm...
Tack!
Jag gillar den andra bilden.... och konstfoto? Absolut! En fempucklad kamel genom öknen.... :)
Ha en bra vecka!! //Peter
Svar från RHelena 2014-01-13 23:34
Kameler är inte så tokiga, men här i mörkret...?
Önskar dig en bra vecka med!
Tycker visst att konstfoto är en bra benämning. Inför det får man som tittare en viss beredskap att acceptera det annorlunda. Dessa bilder stimulerar fantasin, och så är de vackra att titta på.
Svar från RHelena 2014-01-13 23:38
Hyser viss förkärlek för det konstiga, ofta är sådana bilder inte så välplanerade utan stundens verk. På Blipfoto följer jag en finne som är rätt skicklig både på att använda ljuset för lite annorlunda bilder, skulle gärna vilja veta hur han bär sig åt... (ett annat tema han har är porträtt, mycket bra de också).
Tack du!
Fina bilder! Tack för dessa, på min namnsdag dessutom. Ett av mina förnamn är Knut som jag förmodligen fått efter min farfar. Med vänlig hälsning Anders.
Svar från RHelena 2014-01-13 23:41
Grattis på namnsdagen! Du borde nog besöka Gimo som har en speciell tradition med Knutmasso; antar att festligheterna pågår för fullt just nu... Här finns foton som FS-medlemmen Bert-Ola tog förra året: http://www.fotosidan.se/blogs/ekh/knutmasso-i-gimo.htm

PS. Såg precis hans nyaste inlägg från i kväll: http://www.fotosidan.se/blogs/ekh/dag-13-knutmasso.htm. DS.