Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Blodomloppet - test av anatomin och fysiologin!

En inifrån skildring av hur anatomin sätts på prov och fysiologin testas via Blodomloppet! 13.000 personer genomförde testet, somliga med lite större ansträngning och högt ställda målsättningar, med tävling i blicken och tävlingssinnet skärpt, med tidtagning. Andra tog det lugnt, en barnvagn eller en rullstol eller varför inte cigaretter som sällskap. Klädseln varierade också stort, från vederbörlig utrustning med joggingskor och träningskläder till kavaj och promedadskor i skinn.

 

Själv är jag inte så förtjust i löpning, inte heller massarrangemang, men picknick i det gröna med trevligt sällskap efteråt lockade. Jag valde naturligtvis inte gruppen med hurtbullarna som skulle springa eller jogga/lunka 10 km. Inte heller ville jag vara bland dem som riktade in sig på att springa 5 km under 20 minuter eller i gruppen som siktade på att springa även om det skulle ta mer än 20 minuter. Det fanns ytterligare en grupp som skulle jogga/lunka på "i sin egen takt" 5 km, men nej, det lockade inte heller. Tack och lov fanns det en grupp för promenad också och den tyckte jag var lagom.

I sista stund blev jag övertalad att hänga med jogga/lunka-gruppen, men utan tidtagning eftersom mitt byte blev till rätt sent. Det gjorde mig inget. Och kompisarna skulle springa och gå omväxlande, sade de så det lät hur bra som helst.

Intressanta deltagare! Några med svansar och någon som tror sig vara min chef om 20 år - sällan!

 

Förväntan i luften bland 5 km:s jogga/lunka-deltagarna!

 

Och så iväg. Efter några hundra meter börjar jag fundera på när kompisarna egentligen hade tänkt sig gå.... Lite uppförsbacke var det också. Puh...

 

Snabbt tappar vi bort varandra i vimlet. Dessutom var jag ju tvungen att göra kortkorta pauser för... - FOTO!

 

Efter vätskekontrollen (ca 1½-2 km?) börjar det kännas riktigt bra. De flesta runt en springer så man triggas lite lagom av det. Lite tävlingssinne har man ju ändå. Jag tycker inte om att någon springer förbi mig...

 

Nu har vi kanske 3 km bakom oss, springer längs den vackra Fyrisån (Fyrispropaganda! Se mina tidigare inlägg om Fyrisån med nejderna.)

 

Men var är 3 km-skylten! Missat? Skönt när det återigen står ett musikergäng och underhåller för det blir lite variation!

 

Vackert vackert!

 

Inne på slutsträckan på Studenternas.

 

Pom pom-flickor/-damer!

 

Det spurtas friskt här. Somliga ser oförskämt pigga ut trots att de har 10 km bakom sig!

 

En äkta kaffeflicka, men det fanns kaffepojkar också!

 

Kvällssolen har bestämt sig för att förgylla picknicken!

 

Sist: en bonusbild - Bert-Ola (med solglasögon), känd från FS-bloggen och Dagnys fotofikor sitter här och tar igen sig med sitt gäng.

 

Hur gick det då för min del? - Inte så illa, men då pratar jag inte om tiden. Jag fick lite spring i benen efter dryga kilometern och orken tröt inte. Nästan dagligt cyklande till jobbet, uppför, med treans växel eftersom tvåan och ettan inte fungerar, har gjort sitt. Ett och annat sporadiskt gympass därtill. Och dansträning två gånger i veckan. Och tiden; inget att skryta med, men utan fotopauser hade den varit lite bättre förstås.

 

 

 

Inlagt 2012-05-31 23:28 | Läst 2563 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det var därför jag inte såg dig då, vi var i olika grupper. :)
Promenadgruppen var tokmycket folk i, så att promenera i sin egen takt var inte att tänka på. Som tur var kunde jag öka takten ibland och slinka mellan folk. :) Nästa år blir det nog byte ett snäpp uppåt för mig. :)
Tog också en bild av det första bandet, men sedan fick mobilen stanna i fickan.
/Anna
Svar från RHelena 2012-06-01 20:05
Inget konstigt att vi inte sågs, sådant folkmyller som det var! Det verkade som alla tyckte det var för mycket folk i alla grupper... Men några gradskillnader måste det väl finnas ändå. Bäst vore det väl att vara så vältränad att man kan springa i 10 km:s snabba grupp genom att springa i täten där... Nästa år...?
enanse 2012-06-01 21:05
När jag var på väg hem beslutade jag mig för att vara med nästa år också. Förutsatt att det är Blodomloppet då också. :)
Svar från RHelena 2012-06-01 23:21
Mina tankar gick åt samma håll...!
Vilken folkfest. de kan det där i Uppsala! :-)
//Ewa
Svar från RHelena 2012-06-01 20:25
Ni i Stockholm har också er chans! Och i många andra städer med. Sthlm har sitt lopp om en vecka, men den är tydligen fulltecknad. Satsa på nästa år! Eller varför inte vara på plats med kameran i år?
Ewa Kirjavainen 2012-06-01 23:47
Njaae, i såna fall som fotograf! Trevlig helg!
Du är en riktig reporter du. Vilket reportage du gör om detta lopp, man får återuppleva loppet igen. Träningsverken har så smått givit sig till känna också. Det intressanta är väl hur man kan lura ut nästan 13000 personer för att ta sig runt 5 eller 10 km, för att få en matkasse. :-)
Härliga bilder också som vanligt.

//Bert-Ola
Svar från RHelena 2012-06-01 23:00
Det är kul att göra reportage! Hade inte tänkt mig något sådant alls, men det fanns ju tid att ta någon bild vid starten. Och när man hade gjort det så skulle det ju varit synd om man inte hade någon mer bild. Och så blev det en till. Och en till. Och så var man igång... Det är verkligen fascinerande att så många hörsammar lockropet med picknickmaten. Misstänker i och för sig att väldigt många skulle låta sig luras ut även utan den. Tack du!