Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Vikingarännet 2013 - himla massa bilder

Idag var det en helgrå dag som inte lämpade sig för någon skridskoåkning på det ställe som vi hade tänkt utgå ifrån (en hel del vatten här och där, inte så lockande...). I stället fick det bli till att dra sig hemåt och få en omgång skridskoåkning med hjälp av foton från Vikingarännet en vecka sedan. Då var det uppenbarligen ganska grått också, men det var minusgrader i alla fall. 

Förra inläggets foton var tagna med Nikon D600 /t 24-70 mm. Parallellt tog jag en hel del bilder med Pentax K7 / 50-135 mm och det är dem som visas här. En och annan bild blev det i mobilen också... (Det blev lite körigt med andra ord...)

Trotsar alla outtalade och (lite titt som tätt) uttalade regler om vad man bör och inte bör publicera här på FS - nu blir det alldeles för många bilder på raken och utsläppta utan några större reflektioner på den fotografiska kvaliteten... - håll i er...

OK, en del foton fick jag utesluta ändå för det hade annars blivit på tok för många att publicera... Beklagar om någon deltagande FS-medlem har blivit utsorterad....


Här kommer tätgruppen på fyra personer, den som förde gruppen här blev också den slutliga vinnaren, en holländare med namnet Erben Wennemar. Här finns en bättre bild på tätgruppen .

Där försvann de.

Nästa tre (en ensamåkare hann mellan grupperna, se förra inlägget).

Den här gruppen närmade sig med högljutt tjatter, antar att det handlade om kommunikationen mellan åkare då man turades om att dra.

Och så försvann de också.

Sedan följde grupp efter annan, inte i strid ström ännu men det började tätna helt klart.

En och annan ensamvarg.

Ibland två och två.

Och tre också.

Det fanns en tvårgående spricka med ojämnheter i isen där åkarna passerade mig. En uppvisning av balanskonster passerade.

Skavsår?

Tjena tjena!

Hand i hand vi vandra genom livet...

Fann det bäst att avvika ganska tidigt. Stället här var lite småfarligt för skridskoåkare (en spricka med svåra ojämnheter i isen) och jag ville helst inte bidra med min närvaro till att någon slog omkull och bröt ben och armar. Spännande foton hade det säkert blivit, men nej, jag avstod hellre. Och så frös jag om tårna också... 

Inlagt 2013-02-17 22:21 | Läst 3363 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snygga bilder, bra att du fångade det. När skall vi åka till Fotografiska då, i mellan typ :-)? Snart ordinarie lördag igen :-)
Svar från RHelena 2013-02-18 20:12
Tackar!
"Mellan typ" skulle väl ett par andra deala om..., dvs en uppsaliensare och en stockholmare....? Det måste förstås bli en allmän "annonsering" sedan när det är dags. Men som du säger, tiden går. Turligt nog kommer det nya månader efter denna!
Otten 2013-02-18 20:30
Ska vi skippa mellan nudå och bara sikta på ordinare D.? 2/3 10:30?