Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Ytterligare vårtecken

Variationer på ett tema.

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-03-11 17:56 | Läst 2178 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nu har vi sett hela skalan från självlysande pumps till mjuka "tassar" =) Igår var det fint väder här i Gbg men med en rå vind, som om vintern inte ville släppa taget, idag däremot har det känts som att våren tagit ett stort kliv framåt.
Svar från RHelena 2012-03-11 19:24
Vårtecken kan verkligen se lite olika ut...
Vad jag har hört så har Göteborg lite knepigt klimat med en del otrevliga väderfenomen som kommer västerifrån. Fast när det är fint så lär det vara riktigt fint sedan! Idag har vi här på ostliga delen av landet haft en kanondag igen, efter att ett regnväder drog förbi i går kväll.
Här börjar magnolian knoppas. Våren började tidigt här men utvecklas långsamt i år.
Svar från RHelena 2012-03-11 19:28
Oah, magnolian... Den blomningen är ju bara makalös! Enstaka magnolior ser man i Blekinge, men oftast ser vi blomningen när den inte har kommit igång riktigt ännu. Och nästa gång vi kommer är blomningen nästan över. Få se hur det blir i år.
EGW 2012-03-12 16:58
I Stockholmstrakten ser man magnolia på en del ställen. I Nyköping, där jag bodde förut, finns flera stycken praktfulla exemplar. Men kanske är Uppsala lite för långt norrut.
Härliga bilder! Köpte några kvistar på Blomsterlandet igår, 69 spänn! Det får man nästan ett helt träd för! =)
Men dom är ju vackra så det får det väl vara värt!
Ha en fin kväll!
Svar från RHelena 2012-03-11 19:30
I min barndom skidade vi iväg för att hämta egna "tassekvistar", har fina minnen om det. Nu blir det till att köpa dem och det är ju ok för nöjet att ha dessa härliga kvistar i vasen. Ha det fint!
Hm... dags att gå ut till 'min' lilla dunge och leta vårtecken, tror jag... :) Men, ikväll blir det till att leta planeter istället.
Härliga bilder!
/Anna
Svar från RHelena 2012-03-11 19:32
Det absolut bästa är ju hämta egna kvistar! Lycka till! Kul att du gillade mina vårtecken!
Men vaddå planeter? Har du börjat med något slags astrofoto?
enanse 2012-03-11 21:20
Fuskar lite i astrofoto...har stort intresse men ingen speciell utrustning, än... :) Jupiter och Venus är inte svåra att se ikväll! De är de starkaste lysande punkterna, samt står nära varandra. Lite knepigare att fånga på bild än jag tänkte, men de finns här en tid till så trägen vinner. :) Finns bild på Facebook... helt utan den magi jag kände av att stå där och se dem, men men. :)
Andra bilden är klockren, tycker jag :) /Tommy.
Svar från RHelena 2012-03-11 23:34
Tack Tommy! Just nr 2 såg bra ut redan i kameran tyckte jag. Funderade lite på att beskära den till en kvadrat, men lät sedan bli. Ska kanske testa det ändå.
Oj dom hade jag missat, snyggt!
Svar från RHelena 2012-03-23 20:48
Våren har sina goda sidor! Tack Per!